Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkebab med ärt- och myntahumus

Lammkebab med ärt- och myntahumus är ett smakrikt recept ifrån det libanesiska köket. Servera kebab med myntahumus och rostad potatis eller grönsakscouscous.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda mjölk och ströbröd låt svälla ca 10 minuter. Skala och hacka löken.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, ägg, sambal och salt.
  4. Forma färsen till 8 avlånga rullar (för 4 port). Lägg dem i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen 12-15 minuter. Stick in grillspett i kebaben. Grilla dem runt om.
  5. Myntahumus: Tina ärterna. Mixa ärterna med myntan, skalad vitlök och oljan, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kebab med myntahumus och rostad potatis eller grönsakscouscous.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Servera med potatis.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget, öka mjölkmängden med 1/2 dl (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lammfärs
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
Myntahumus
  • 4 dl gröna ärter (4 dl motsvarar ca 250 g)
  • 1 kruka mynta
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2663 kJ / 636 kCal
Läs mer om näringsvärden