Lammkebab med ärt- och myntahumus

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Lammkebab med ärt- och myntahumus

Lammkebab med ärt- och myntahumus är ett smakrikt recept ifrån det libanesiska köket. Servera kebab med myntahumus och rostad potatis eller grönsakscouscous.

Lammkebab med ärt- och myntahumus

Ingredienser

4 portioner
600 g  lammfärs
1 dl  mjölk
1/2 dl  ströbröd
1/2   gul lök
1   ägg
1 msk  sambal oelek
1 tsk  salt
1 msk  olja

Myntahumus

4 dl  gröna ärtor (4 dl motsvarar ca 250 g)
1   kruka mynta
2   vitlöksklyftor
4 msk  olivolja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Servera med potatis.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget, öka mjölkmängden med 1/2 dl (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2663 KJ / 636 kCal

Testa liknande recept

Lammfärsbiffar med potatis- och ärtmos
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammspett i pita med krispig ärtdipp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv på vitlöksbaugette och myntahummus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sås på gröna ärter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ärtsoppa med mynta
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga