Lammkebab med ärt- och myntahumus

2
0
Lammkebab med ärt- och myntahumus

Lammkebab med ärt- och myntahumus är ett smakrikt recept ifrån det libanesiska köket. Servera kebab med myntahumus och rostad potatis eller grönsakscouscous.

Lammkebab med ärt- och myntahumus

Ingredienser

4 portioner
600 g lammfärs
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 gul lök
1 ägg
1 msk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk olja

Myntahumus

4 dl gröna ärtor (4 dl motsvarar ca 250 g)
1 kruka mynta
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. Servera med potatis.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget, öka mjölkmängden med 1/2 dl (för 4 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2663 KJ / 636 kCal
Läs mer om näringsvärden