Kebab med tzatziki och sallad

12
0
Kebab med tzatziki och sallad

Kvällens middag bjuder på en väldoftande turkisk kebabtallrik där den möra kebaben serveras med fluffigt ris och rundas av med en krämig tzatziki med sting av vitlök. Servera allt med en fräsch tomat- och cosmopolitansallad och ät tills ni är mätta och belåtna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Kebab med tzatziki och sallad

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta
-
salt och peppar

Kebab

ca 600 g
strimlad kebab
1 msk
olja

Sallad

1
rödlök
1/2
cosmopolitansallad
3
tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2912 KJ / 696 kCal
Fett 26 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 63 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept