Kebab med tzatziki och sallad

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
1
Kebab med tzatziki och sallad

Kvällens middag bjuder på en väldoftande turkisk kebabtallrik där den möra kebaben serveras med fluffigt ris och rundas av med en krämig tzatziki med sting av vitlök. Servera allt med en fräsch tomat- och cosmopolitansallad och ät tills ni är mätta och belåtna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Kebab med tzatziki och sallad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Tzatziki

1   gurka
2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
salt och peppar

Kebab

ca 600 g  strimlad kebab
1 msk  olja

Sallad

1   rödlök
1/2   cosmopolitansallad
3   tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Slamsor

Walter

2021-04-29

Näringsvärde per portion

Energi2912 KJ / 696 kCal
Fett26 g
Salt4.5 g
Kolhydrater63 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Kebab med yoghurtsås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med tomat- och paprikasallad och fetaostkräm
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kebab med gräddfil och tomat
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebaber med feta- och paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Turkisk kebab med tomatsallad
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga