Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kebab med tzatziki och sallad

Kvällens middag bjuder på en väldoftande turkisk kebabtallrik där den möra kebaben serveras med fluffigt ris och rundas av med en krämig tzatziki med sting av vitlök. Servera allt med en fräsch tomat- och cosmopolitansallad och ät tills ni är mätta och belåtna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tzatziki: Riv gurkan och pressa ur vattnet ur den i ett durkslag. Blanda yoghurten med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner gurkan.
  3. Kebab: Stek köttet i oljan ca 8 minuter.
  4. Sallad: Skala och skiva löken och lägg i en skål. Skär salladen och tomaterna i bitar.
  5. Servera kebaben med ris, tzatziki och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Kebab
  • ca 600 g strimlad kebab
  • 1 msk olja
Sallad
  • 1 rödlök
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2912 kJ / 696 kCal