Lammgryta under lock

En mustig lammgryta i småskålar under frasigt deglock. Gör gärna grytan en dag i förväg och grädda med smördegen strax före servering. Belugalinser gör grytan ännu matigare. Vitlök, sambal badjak och gula russin ger lammgrytan en spännande orientalisk smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
8-10 portioner
ca 1 1/2 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini (à 300 g)
4 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin
3 msk tomatpuré
3 dl vitt vin eller vatten
2 msk konc kalvfond
1 förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl torkade belugalinser
2 lagerblad
1 dl gula russin
2 msk sambal badjak eller sambal oelek
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
3 förp kyld smördeg (à 250 g)
ägg (till pensling)
Gör så här
00:45:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3355 KJ / 802 kCal
Fett39 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g
Kommentar
1 stSmakrik gryta! Toppen att kunna förbereda dagen före och sedan serveras på ett lite annorlunda sätt med smördegslocket. Nästa gång byter vi ut smördegen till ris som en vardagsgryta.
Annika