Lammgryta under lock

Betyg 3 av 5.74 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lammgryta under lock

En mustig lammgryta i småskålar under frasigt deglock. Gör gärna grytan en dag i förväg och grädda med smördegen strax före servering. Belugalinser gör grytan ännu matigare. Vitlök, sambal badjak och gula russin ger lammgrytan en spännande orientalisk smak.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Lammgryta under lock

Ingredienser

8-10 portioner
ca 1 1/2 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini (à 300 g)
4 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin
3 msk tomatpuré
3 dl vitt vin eller vatten
2 msk konc kalvfond
1 förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl torkade belugalinser
2 lagerblad
1 dl gula russin
2 msk sambal badjak eller sambal oelek
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
3 förp kyld smördeg (à 250 g)
ägg (till pensling)

Gör så här

00:45:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakrik gryta! Toppen att kunna förbereda dagen före och sedan serveras på ett lite annorlunda sätt med smördegslocket. Nästa gång byter vi ut smördegen till ris som en vardagsgryta.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi3355 KJ / 802 kCal
Fett39 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Vårig lammgryta med örter
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammgryta med fikon och mandlar
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammstek med rosmarin- och tomatsky
    Betyg 4.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Klassisk kalops
    Betyg 4 av 5.852 personer har röstat
    Receptet har 129 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad