Rotselleriflarn med silverlökssallad

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rotselleriflarn med silverlökssallad

Rotselleri och tryffel och smördeg! Jättegoda var och en för sig och alldeles underbart ihop. Det här rotselleriflarnet är ett perfekt tillbehör på en buffé tillsammans med silverlökssalladen och rödbetsgravad lax.

Rotselleriflarn med silverlökssallad

Ingredienser

4 eller 8 som bufféportion
600 g  rotselleri
1   grönsaksbuljongtärning
1 dl  smetana
2 - 3 tsk  tryffelolja
salt
svartpeppar
250 g  färsk smördeg
1   silverlök
saften av 1   citron (1 citron motsvarar ca 2 msk saft)
2   förp babyspenat (à 65 g)
3 msk  olivolja
4   champinjoner

Serveringsförslag

gravad lax
lammstek
löskokta ägg

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkproteinfri smördeg.

Näringsvärdet är beräknat på 4 portioner och utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2198 KJ / 524 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Sommarsparris med tryffelsmör
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och selleripuré med tryffel
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockschips med tryffeldipp
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterad broccoli med tryffelaioli
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Selleripuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga