Lammgryta med fikon och mandlar

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Lammgryta med fikon och mandlar

Letar du efter en rätt som sticker ut och har fantastiska och hänförande smaker ska du testa det här receptet på lammgryta med fikon och mandlar. Lammet tillsammans med schalottenlök, fikon och mandlar skapar en bedårande och delikat smakupplevelse!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Lammgryta med fikon och mandlar

Ingredienser

4 portioner
8 schalottenlökar
50 g smör
500 g lammstek
8 torkade fikon
100 g skållade sötmandlar
1 msk honung
2 lagerblad
ev 1 - 1 1/2 msk kanel
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk mörk maizenaredning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Ska köttet in i kylen så koktiden stannar av?

Ulla

2024-11-20

Hej Ulla! Du kan låta köttet stå i rumstemperatur ett tag innan du sätter in det i kylen. Det är ingen fara om det gå efter lite, det blir bara mörare då. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-21

Hade varit kul om ni skrivit ursprunget för maten, rätten härstammar från Nordafrika, rättare sagt Marocko. :)

Jasmin

2024-11-10

Ett utmärkt recept, en mycket god gryta med ovanliga och spännande smakingredienser, lite exotisk till karaktären.

Eva

2007-03-29

Testa liknande recept

Marinerad lammstek
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lammstek
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårig lammgryta med örter
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel grillad lammstek
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga