Lammgryta med fikon och mandlar

2
1
Lammgryta med fikon och mandlar

Letar du efter en rätt som sticker ut och har fantastiska och hänförande smaker ska du testa det här receptet på lammgryta med fikon och mandlar. Lammet tillsammans med schalottenlök, fikon och mandlar skapar en bedårande och delikat smakupplevelse!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Lammgryta med fikon och mandlar

Ingredienser

4 portioner
8 schalottenlökar
50 g smör
500 g lammstek
8 torkade fikon
100 g skållade sötmandlar
1 msk honung
2 lagerblad
ev 1 - 1 1/2 msk kanel
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk mörk maizenaredning

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fonden och använd ren majsstärkelse (Maizena) i stället för mörk maizenaredning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Eva

2007-03-29

Ett utmärkt recept, en mycket god gryta med ovanliga och spännande smakingredienser, lite exotisk till karaktären.