Lammgryta med fikon och mandlar
Letar du efter en rätt som sticker ut och har fantastiska och hänförande smaker ska du testa det här receptet på lammgryta med fikon och mandlar. Lammet tillsammans med schalottenlök, fikon och mandlar skapar en bedårande och delikat smakupplevelse!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
4 portioner
8 schalottenlökar
50 g smör
500 g lammstek
8 torkade fikon
100 g skållade sötmandlar
1 msk honung
2 lagerblad
ev 1 - 1 1/2 msk kanel
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk mörk maizenaredning
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fonden och använd ren majsstärkelse (Maizena) i stället för mörk maizenaredning.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ett utmärkt recept, en mycket god gryta med ovanliga och spännande smakingredienser, lite exotisk till karaktären.
Eva
2007-03-29