Lammgryta med fikon och mandlar
Letar du efter en rätt som sticker ut och har fantastiska och hänförande smaker ska du testa det här receptet på lammgryta med fikon och mandlar. Lammet tillsammans med schalottenlök, fikon och mandlar skapar en bedårande och delikat smakupplevelse!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
4 portioner
8 schalottenlökar
50 g smör
500 g lammstek
8 torkade fikon
100 g skållade sötmandlar
1 msk honung
2 lagerblad
ev 1 - 1 1/2 msk kanel
5 dl vatten
3 msk konc kycklingfond
2 msk mörk maizenaredning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska köttet in i kylen så koktiden stannar av?
Ulla
2024-11-20Hej Ulla! Du kan låta köttet stå i rumstemperatur ett tag innan du sätter in det i kylen. Det är ingen fara om det gå efter lite, det blir bara mörare då. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-21Hade varit kul om ni skrivit ursprunget för maten, rätten härstammar från Nordafrika, rättare sagt Marocko. :)
Jasmin
2024-11-10Ett utmärkt recept, en mycket god gryta med ovanliga och spännande smakingredienser, lite exotisk till karaktären.
Eva
2007-03-29