Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lammgryta med fikon och mandlar

Letar du efter en rätt som sticker ut och har fantastiska och hänförande smaker ska du testa det här receptet på lammgryta med fikon och mandlar. Lammet tillsammans med schalottenlök, fikon och mandlar skapar en bedårande och delikat smakupplevelse!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala löken. Bryn den i 2/3 av smöret. Lägg över den i en stor ugnssäker gryta.
  3. Tärna lammköttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Lägg i resterande smör i stekpannan och bryn köttet runt om i 4-5 minuter. Salta och peppra. Lägg över köttet i grytan tillsammans med fikon, mandlar, honung, lagerblad och ev kanel.
  4. Häll över vatten och fond. Ställ in i ugnen med locket på ca 1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.
  5. Sila av buljongen i en skål och ställ in i kylen tillsammans med köttet att svalna. Skeda bort "fettlocket" när buljongen svalnat.
  6. Blanda buljongen med redningen. Häll det över lammköttet. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kontrollera innehållet i fonden och använd ren majsstärkelse (Maizena) i stället för mörk maizenaredning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 500 g lammstek
  • 8 torkade fikon
  • 100 g skållade sötmandlar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 1 - ev 1 1/2 msk kanel
  • 5 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 2 msk mörk maizenaredning
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer