Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer

1
1
Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer

Servera en saftig lammstek med krämig kornotto och primörer till fest eller vardag. Lammsteken gör du i ugn och som tillbehör lagar du en krämig kornotto med bland annat matvete, schalottenlök och grädde. Servera med kokt sparris och morötter.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 1/2 kg skivad lammstek med ben
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk olivolja
3 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
3 dl vatten

Krämig kornotto

3 dl matkorn (eller matvete)
1 schalottenlök
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 msk olivolja
4/5 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 krm salt
2 krm peppar
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad salvia
ev lite mjölk att späda med

Till servering

nykokt grön sparris
nykokta, späda morötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: ersätt matkornen med t ex kokt arborioris.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Bryn

2014-11-15

Jag gjorde bara själva kornotton och serverade stekt fläskkarré och råstekta morötter till. Trodde det skulle vara ganska trist, men jag blev verkligen postivt överraskad. Billigare alternativ till vanlig risotto!