Lammgryta under lock

Betyg 3 av 5.
74 personer har röstat
1
Lammgryta under lock

En mustig lammgryta i småskålar under frasigt deglock. Gör gärna grytan en dag i förväg och grädda med smördegen strax före servering. Belugalinser gör grytan ännu matigare. Vitlök, sambal badjak och gula russin ger lammgrytan en spännande orientalisk smak.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Lammgryta under lock

Ingredienser

8-10 portioner
ca 1 1/2 kg lammstek
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini (à 300 g)
4 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin
3 msk tomatpuré
3 dl vitt vin eller vatten
2 msk konc kalvfond
1 förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl torkade belugalinser
2 lagerblad
1 dl gula russin
2 msk sambal badjak eller sambal oelek
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
3 förp kyld smördeg (à 250 g)
ägg (till pensling)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
74 personer har röstat

Kommentar

Smakrik gryta! Toppen att kunna förbereda dagen före och sedan serveras på ett lite annorlunda sätt med smördegslocket. Nästa gång byter vi ut smördegen till ris som en vardagsgryta.

Annika

2016-03-30

Näringsvärde per portion

Energi3355 KJ / 802 kCal
Fett39 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Vårig lammgryta med örter
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad "lammflinta"
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Färserad lammstek med champinjoner
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med fikon och mandlar
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga