Lammgryta under lock

74
1
Lammgryta under lock

En mustig lammgryta i småskålar under frasigt deglock. Gör gärna grytan en dag i förväg och grädda med smördegen strax före servering. Belugalinser gör grytan ännu matigare. Vitlök, sambal badjak och gula russin ger lammgrytan en spännande orientalisk smak.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Lammgryta under lock

Ingredienser

8 - 10
ca 1 1/2 kg
lammstek
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd paprika
1
zucchini (à 300 g)
4 msk
olivolja
1 msk
torkad rosmarin
3 msk
tomatpuré
3 dl
vitt vin eller vatten
2 msk
konc kalvfond
1
förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl
torkade belugalinser
2
lagerblad
1 dl
gula russin
2 msk
sambal badjak eller sambal oelek
1 1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
3
förp kyld smördeg (à 250 g)
-
ägg (till pensling)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: uteslut penslingen. Kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentar

Annika

2016-03-30

Smakrik gryta! Toppen att kunna förbereda dagen före och sedan serveras på ett lite annorlunda sätt med smördegslocket. Nästa gång byter vi ut smördegen till ris som en vardagsgryta.

Näringsvärde per portion

Energi 3355 KJ / 802 kCal
Fett 39 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept