Lammgryta under lock

Betyg 3 av 5.
74 personer har röstat
1
Lammgryta under lock

En mustig lammgryta i småskålar under frasigt deglock. Gör gärna grytan en dag i förväg och grädda med smördegen strax före servering. Belugalinser gör grytan ännu matigare. Vitlök, sambal badjak och gula russin ger lammgrytan en spännande orientalisk smak.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Lammgryta under lock

Ingredienser

8 - 10 portioner
ca 1 1/2 kg  lammstek
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   röd paprika
1   zucchini (à 300 g)
4 msk  olivolja
1 msk  torkad rosmarin
3 msk  tomatpuré
3 dl  vitt vin eller vatten
2 msk  konc kalvfond
1   förp finkrossade tomater (à ca 390 g)
2 dl  torkade belugalinser
2   lagerblad
1 dl  gula russin
2 msk  sambal badjak eller sambal oelek
1 1/2 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
3   förp kyld smördeg (à 250 g)
ägg (till pensling)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: uteslut penslingen. Kontrollera innehållet i kalvfonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
74 personer har röstat

Kommentar

Smakrik gryta! Toppen att kunna förbereda dagen före och sedan serveras på ett lite annorlunda sätt med smördegslocket. Nästa gång byter vi ut smördegen till ris som en vardagsgryta.

Annika

2016-03-30

Näringsvärde per portion

Energi3355 KJ / 802 kCal
Fett39 g
Salt3.5 g
Kolhydrater52 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Rotselleriflarn med silverlökssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegetarisk Wellington
Betyg 4.3 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med fikon och mandlar
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linsragu med arrabbiata och rödvin
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bourguignon med svarta linser
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga