En mustig lammgryta i småskålar under frasigt deglock. Gör gärna grytan en dag i förväg och grädda med smördegen strax före servering. Belugalinser gör grytan ännu matigare. Vitlök, sambal badjak och gula russin ger lammgrytan en spännande orientalisk smak.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: uteslut penslingen. Kontrollera innehållet i kalvfonden.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Smakrik gryta! Toppen att kunna förbereda dagen före och sedan serveras på ett lite annorlunda sätt med smördegslocket. Nästa gång byter vi ut smördegen till ris som en vardagsgryta.
Annika
2016-03-30