Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskorvar med tomat & kikärter

Ett fräscht och smakrikt middagsalternativ! Blanda och stek fläsk- eller lammfärsen tillsammans med crème fraiche och blanda sedan bifftomat, kikärter och hackade valnötter tillsammans med citronjuice, spiskummin, ingefära, olivolja och persilja.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lamm-eller fläskfärsen med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till små korvar och stek dem klara i en het lätt oljad stekpanna.
  2. Tärna bifftomaten. Blanda kikärterna med bifftomaten och de grovhackade valnötterna.
  3. Smaksätt blandningen med spiskummin, ingefära, citronjuice och olivolja. Salta och peppra. Rör ner persiljan.
  4. Lägg upp salladen och färskorvarna på tallrikar. Garnera med råa tunnskurna lökringar och servera gärna med varma pitabröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs eller fläskfärs
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 burk avsköljda kikärter (à 400 g)
  • 1 bifftomat
  • 2 msk grovhackade valnötter
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • råa tunnskurna lökringar
Lägg till i inköpslistan