Smördegspaj med lammfärs

14
2
Smördegspaj med lammfärs

En ljuvlig paj med lock där ett lager färdig smördeg ligger som ett gyllene täcke över den saftiga och smakrika lammfärsfyllningen. Lammfärsen får god smak av aubergine, vitlök och spiskummin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Smördegspaj med lammfärs

Ingredienser

4-6
200 g
aubergine
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
500 g
lammfärs
1
förp krossade tomater (à 500 g)
2 msk
tomatpuré
2 dl
vatten
0.5 msk
malen spiskummin
1.5 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1
burk kokta små vita bönor (à 380 g)
1
rulle färsk smördeg (à 250 g)
-
uppvispat ägg (till pensling)

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Andreas

3/1/2020

På tok för vattnig sås. Skippa vattnet om det inte behövs. Saknades också syra, behövde kompletteras med det för att få vettig smak. Inget recept jag kommer att använda igen

Charlotte

2/26/2020

Jättegod paj! Jag hade även i lite grovt riven morot. Mums!

Testa liknande recept