Smördegspaj med lammfärs

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
5
Smördegspaj med lammfärs

En ljuvlig paj med lock där ett lager färdig smördeg ligger som ett gyllene täcke över den saftiga och smakrika lammfärsfyllningen. Lammfärsen får god smak av aubergine, vitlök och spiskummin.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Smördegspaj med lammfärs

Ingredienser

4-6 portioner
200 g  aubergine
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
500 g  lammfärs
1   förp krossade tomater (à 500 g)
2 msk  tomatpuré
2 dl  vatten
1/2 msk  malen spiskummin
1 1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   burk kokta små vita bönor (à 380 g)
1   rulle färsk smördeg (à 250 g)
uppvispat ägg (till pensling)

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

God paj, men skippar bönorna. Tar gärna extra pajdeg också.

Christina

2022-04-01

Skippade vattnet och la till lite syra.

Mats

2021-10-03

Vattnigt.....nej ingen höjdare!!!!! TINA

Christina

2021-03-10

Testa liknande recept

Moussaka
Betyg 3.9 av 5.
331 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginelåda med feta och lammfärs
Betyg 3.6 av 5.
186 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
62 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammgryta under frasigt smördegslock
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Provencalsk lammfärsgratäng med citronyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillade auberginerullar med lammfärs i tomatsås
Betyg 3.5 av 5.
73 personer har röstat
Under 60 min att tillaga