Smördegspaj med lammfärs

20
4
Smördegspaj med lammfärs

En ljuvlig paj med lock där ett lager färdig smördeg ligger som ett gyllene täcke över den saftiga och smakrika lammfärsfyllningen. Lammfärsen får god smak av aubergine, vitlök och spiskummin.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Smördegspaj med lammfärs

Ingredienser

4-6
200 g aubergine
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g lammfärs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk malen spiskummin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kokta små vita bönor (à 380 g)
1 rulle färsk smördeg (à 250 g)
uppvispat ägg (till pensling)

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Mats

2021-10-03

Skippade vattnet och la till lite syra.

Christina

2021-03-10

Vattnigt.....nej ingen höjdare!!!!! TINA

Andreas

2020-03-01

På tok för vattnig sås. Skippa vattnet om det inte behövs. Saknades också syra, behövde kompletteras med det för att få vettig smak. Inget recept jag kommer att använda igen

Testa liknande recept