Smördegspaj med lammfärs

21
5
Smördegspaj med lammfärs

En ljuvlig paj med lock där ett lager färdig smördeg ligger som ett gyllene täcke över den saftiga och smakrika lammfärsfyllningen. Lammfärsen får god smak av aubergine, vitlök och spiskummin.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Smördegspaj med lammfärs

Ingredienser

4-6
200 g aubergine
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g lammfärs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk malen spiskummin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kokta små vita bönor (à 380 g)
1 rulle färsk smördeg (à 250 g)
uppvispat ägg (till pensling)

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Christina

2022-04-01

God paj, men skippar bönorna. Tar gärna extra pajdeg också.

Mats

2021-10-03

Skippade vattnet och la till lite syra.

Christina

2021-03-10

Vattnigt.....nej ingen höjdare!!!!! TINA