Smördegspaj med lammfärs
En ljuvlig paj med lock där ett lager färdig smördeg ligger som ett gyllene täcke över den saftiga och smakrika lammfärsfyllningen. Lammfärsen får god smak av aubergine, vitlök och spiskummin.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
200 g aubergine
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g lammfärs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk malen spiskummin
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kokta små vita bönor (à 380 g)
1 rulle färsk smördeg (à 250 g)
uppvispat ägg (till pensling)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God paj, men skippar bönorna. Tar gärna extra pajdeg också.
Christina
2022-04-01Skippade vattnet och la till lite syra.
Mats
2021-10-03Vattnigt.....nej ingen höjdare!!!!! TINA
Christina
2021-03-10