Lammfiol på pepparrotscheesecake

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
0
Lammfiol på pepparrotscheesecake

En matig cheesecake med riven pepparrot och en botten gjord på smör och kavring. Servera den välkyld i tunna bitar – gärna med skivor av rökt lammfiol. Perfekt till festen!

Lammfiol på pepparrotscheesecake

Ingredienser

8 portioner

Botten

6 skivor kavring (6 skivor motsvarar 150 g)
50 g smör

Fyllning

2 dl färsk pepparrot
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 citron
200 g naturell färskost
1/2 msk honung
2 ägg
1 msk majsstärkelse
peppar

Garnering

1 kruka gräslök

Till servering

rökt lammfiol

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1480 KJ / 354 kCal
Fett27.4 g
Salt1.1 g
Kolhydrater15.5 g
Protein10.4 g

Testa liknande recept

Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rökt laxterrine med pepparotsfärskost och kavringcrust
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skagencheesecake
Betyg 4.6 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kallrökt lax med gurksallad och kavring
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotssill med forellrom
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga