Lammfiol på pepparrotscheesecake

54
0
Lammfiol på pepparrotscheesecake

En matig cheesecake med riven pepparrot och en botten gjord på smör och kavring. Servera den välkyld i tunna bitar – gärna med skivor av rökt lammfiol. Perfekt till festen!

Lammfiol på pepparrotscheesecake

Ingredienser

8 portioner

Botten

6 skivor kavring (6 skivor motsvarar 150 g)
50 g smör

Fyllning

2 dl färsk pepparrot
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 citron
200 g naturell färskost
1/2 msk honung
2 ägg
1 msk majsstärkelse
peppar

Garnering

1 kruka gräslök

Till servering

rökt lammfiol

För alla

Gör glutenfri: byt kavringen till ett glutenfritt mörkt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör till mjölkfritt margarin, byt vispgrädden till havre, ris eller sojabaserat gräddalternativ och byt färskosten till ett mjölkfritt färskostalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt smör, byt vispgrädden till laktosfri vispgrädde och välj en laktosfri färskost.
Gör äggfri: byt äggen till 2 tsk bakpulver (för 8 port).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

54

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1480 KJ / 354 kCal
Fett 274 g
Salt 11 g
Kolhydrater 155 g
Protein 104 g
Läs mer om näringsvärden