UNDER 30 MIN | Enkel

Lammfiolssnittar med pepparrotscrème

Kryddig pepparrot, len färskost och sötsyrligt äpple – här är en snitt med rena nordiska smaker. Toppa med en tunn skiva lammfiol eller kallrökt julkorv och du har perfekt mingelmat till festen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv pepparoten. Riv det yttersta skalet av citronen. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  2. Vänd ihop färskosten med pepparrot, citronskal och äpple, smaka av med några droppar citronsaft, salt och peppar.
  3. Dela varje skiva bröd i 4 delar (för 4 port) och stek dem i smöret.
  4. Till servering:  Bred krämen på det stekta brödet, toppa med lammfiol eller korv.
  5. Garnera med krasse och ev. lite äpple.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsberäkningen är per st.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 2 - 3 msk fint riven pepparrot
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 rött äpple
  • 200 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • 1 msk smör
Till servering
  • skivad rökt lammfiol eller kallrökt julkorv
  • 1/2 ask krasse

Näringsvärde
Per portion

Energi 541 kJ / 130 kCal