Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lammfiolssnittar med pepparrotscrème

Kryddig pepparrot, len färskost och sötsyrligt äpple – här är en snitt med rena nordiska smaker. Toppa med en tunn skiva lammfiol eller kallrökt julkorv och du har perfekt mingelmat till festen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv pepparoten. Riv det yttersta skalet av citronen. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  2. Vänd ihop färskosten med pepparrot, citronskal och äpple, smaka av med några droppar citronsaft, salt och peppar.
  3. Dela varje skiva bröd i 4 delar (för 4 port) och stek dem i smöret.
  4. Till servering:  Bred krämen på det stekta brödet, toppa med lammfiol eller korv.
  5. Garnera med krasse och ev. lite äpple.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Näringsberäkningen är per st.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 3 msk fint riven pepparrot
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 rött äpple
  • 200 g cream cheese
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • 1 msk smör
Till servering
  • skivad rökt lammfiol eller kallrökt julkorv
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 541 kJ / 130 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept