Lammfärslimpa med oliver och rosmarin
Lammfärslimpa med oliver och rosmarin är en saftig köttfärslimpa gjord på lammfärs med en smakfull touch av matlagningsvin och brun farin. Du serverar lammfärslimpan med en sås gjord på den smakrika skyn av färsen och lite viltfond.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
600 g lammfärs
50 g inlagd paprika- och olivmix, eller inlagd paprika och oliver
1 msk hackad rosmarin
1 krm kajennpeppar
1 ägg
1 tsk salt
olja till formen
2 1/2 dl rött matlagningsvin
2 tsk brun farin
1 msk konc viltfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Bytte ut paprika mot soltorkade tomater enligt tips. Blev mycket bra. Serverade med Sötpotatismos.
Marie
2024-04-26Bytte ut paprikan mot soltorkade tomater. Supergott!
Kerstin
2021-03-21