Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
1
Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin är en saftig köttfärslimpa gjord på lammfärs med en smakfull touch av matlagningsvin och brun farin. Du serverar lammfärslimpan med en sås gjord på den smakrika skyn av färsen och lite viltfond.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
600 g  lammfärs
50 g  inlagd paprika- och olivmix, eller inlagd paprika och oliver
1 msk  hackad rosmarin
1 krm  kajennpeppar
1   ägg
1 tsk  salt
olja till formen
2 1/2 dl  rött matlagningsvin
2 tsk  brun farin
1 msk  konc viltfond
1 msk  majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein. 
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt det med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Bytte ut paprikan mot soltorkade tomater. Supergott!

Kerstin

2021-03-21

Testa liknande recept

Feta- och lammfärsbiffar i tomatsås
Betyg 3.8 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsbullar med persilja och vitlök
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gör egen lammkorv med fårost och rosmarin
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Baconlindad lammburgare
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel grillad lammstek
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammbullar med spiskummin och rostade grönsaker
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga