Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin är en saftig köttfärslimpa gjord på lammfärs med en smakfull touch av matlagningsvin och brun farin. Du serverar lammfärslimpan med en sås gjord på den smakrika skyn av färsen och lite viltfond.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda färs, lök, paprika- och olivmix, rosmarin, kajennpeppar, ägg och salt till en jämn smet.
  4. Forma en färslimpa av smeten. Lägg över den i en oljad, ugnssäker form.
  5. Koka ihop vin och farinsocker i en kastrull någon minut. Häll vinet på färslimpan. Stek 45–50 minuter i ugnen.
  6. Lyft upp färslimpan och håll den varm. Sila ner skyn i en kastrull. Tillsätt fonden. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten, sjud 2 minuter. Servera lammfärslimpan med skyn och gärna med Potatismos med dijonsenap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein. 
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt det med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gul lök
  • 600 g lammfärs
  • 50 g inlagd paprika- och olivmix, eller inlagd paprika och oliver
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • olja till formen
  • 2 1/2 dl rött matlagningsvin
  • 2 tsk brun farin
  • 1 msk konc viltfond
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer