Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

7
1
Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin är en saftig köttfärslimpa gjord på lammfärs med en smakfull touch av matlagningsvin och brun farin. Du serverar lammfärslimpan med en sås gjord på den smakrika skyn av färsen och lite viltfond.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1/2 gul lök
600 g lammfärs
50 g inlagd paprika- och olivmix, eller inlagd paprika och oliver
1 msk hackad rosmarin
1 krm kajennpeppar
1 ägg
1 tsk salt
olja till formen
2 1/2 dl rött matlagningsvin
2 tsk brun farin
1 msk konc viltfond
1 msk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein. 
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt det med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl (för 4 port), kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Kerstin

2021-03-21

Bytte ut paprikan mot soltorkade tomater. Supergott!