Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatismos med dijonsenap

Potatismos med dijonsenap är en variant på vanligt potatismos, fast med lite extra sting. Med smör och socker lyfter du fram potatisens smaker och med hjälp av gurkmejan får du en fantastisk färg på moset.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis. Häll av och vispa den med elvisp tillsammans med smör, gurkmeja, socker, salt och peppar.
  2. Värm mjölk. Späd moset med den till lagom konsistens. Tillsätt dijonsenap. Fortsätt att vispa tills allt är blandat. Späd ev med mer mjölk.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med soja- eller havrebaserad ersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 25 g smör
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?