Baconlindad lammburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Baconlindad lammburgare

Lyxiga baconlindade lammburgare att lägga på grillen en sommareftermiddag. Lammburgaren lägger du mellan rostade lantbrödsskivor och serverar med en rucolasallad och en klick syrlig matlagningsyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med kryddor och pressa i vitlök. Forma till 8 hamburgare (för 8 port).
  2. Linda en baconskiva runt varje och grilla ca 5 minuter på varje sida.
  3. Till servering: Servera med ruccola, rabarberchutney och en klick matlagningsyoghurt mellan rostade brödskivor.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg lammfärs
  • 1 msk hackad färsk rosmarin (1 msk färsk = 1 tsk torkad)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 skivor bacon
  • 8 stora skivor rostat lantbröd skurna i två delar
Till servering
  • 1 kruka ruccolasallat
  • 1 burk matlagningsyoghurt (à 2 dl)
Lägg till i inköpslistan