Lammfärslimpa med krämig polenta

26
0
Lammfärslimpa med krämig polenta

Här är recept på en saftig lammfärslimpa med krämig polenta. Rosmarin och vitlök är lammets bästa vän och lyfter smakerna till en ny nivå. Krämig polenta får smak av grana padano och en klick smör innan den gör lammfärslimpan sällskap på tallriken. Bryt av med en välsmakande tomatsås och fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Lammfärslimpa med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

1
ägg
1 dl
mjölk
1 dl
ströbröd
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
lammfärs
1 tsk
rosmarin
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Sås

1
burk oliver (med pimiento, à 140 g)
1
rödlök
1 tsk
olivolja
400 g
krossade tomater
2 msk
pesto arrabbiata
2 msk
balsamvinäger

Polenta

7 dl
vatten
2 msk
kycklingfond
1 1/2 dl
polenta majsgryn
1 dl
riven grana padano
2 msk
smör

Till servering

1/2
cosmopolitansallad

För alla


Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten och krydda lite extra.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2736 KJ / 654 kCal
Fett 36 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept