Lammfärslimpa med krämig polenta

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
0
Lammfärslimpa med krämig polenta

Här är recept på en saftig lammfärslimpa med krämig polenta. Rosmarin och vitlök är lammets bästa vän och lyfter smakerna till en ny nivå. Krämig polenta får smak av grana padano och en klick smör innan den gör lammfärslimpan sällskap på tallriken. Bryt av med en välsmakande tomatsås och fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Lammfärslimpa med krämig polenta

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

1   ägg
1 dl  mjölk
1 dl  ströbröd
1   vitlöksklyfta
ca 500 g  lammfärs
1 tsk  rosmarin
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Sås

1   burk oliver (med pimiento, à 140 g)
1   rödlök
1 tsk  olivolja
400 g  krossade tomater
2 msk  pesto arrabbiata
2 msk  balsamvinäger

Polenta

7 dl  vatten
2 msk  kycklingfond
1 1/2 dl  polenta majsgryn
1 dl  riven grana padano
2 msk  smör

Till servering

1/2   cosmopolitansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2736 KJ / 654 kCal
Fett36 g
Salt5.5 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Pasta arrabbiata med bellaverde
Betyg 4.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta arrabbiata med linser och sparris
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med basilika och rimmat fläsk
Betyg 3.7 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fetaost- och polentafylld paprika
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Galettes comple med kassler, spenat och ägg
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tagliatelle och broccolisås med skinka
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga