Lammfärslimpa med krämig polenta
Här är recept på en saftig lammfärslimpa med krämig polenta. Rosmarin och vitlök är lammets bästa vän och lyfter smakerna till en ny nivå. Krämig polenta får smak av grana padano och en klick smör innan den gör lammfärslimpan sällskap på tallriken. Bryt av med en välsmakande tomatsås och fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta
ca 500 g lammfärs
1 tsk rosmarin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Sås
1 burk oliver (med pimiento, à 140 g)
1 rödlök
1 tsk olivolja
400 g krossade tomater
2 msk pesto arrabbiata
2 msk balsamvinäger
Polenta
7 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 1/2 dl polenta majsgryn
1 dl riven grana padano
2 msk smör
Till servering
1/2 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2736 KJ / 654 kCal
Fett36 g
Salt5.5 g
Kolhydrater46 g
Protein37 g
Kommentarer