Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärslimpa med krämig polenta

Här är recept på en saftig lammfärslimpa med krämig polenta. Rosmarin och vitlök är lammets bästa vän och lyfter smakerna till en ny nivå. Krämig polenta får smak av grana padano och en klick smör innan den gör lammfärslimpan sällskap på tallriken. Bryt av med en välsmakande tomatsås och fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Färslimpa: Blanda ägg och mjölk i en bunke och rör i ströbröd. Låt svälla några minuter. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda ströbrödsblandningen med färs, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma färsen till två smala limpor och lägg i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Sås: Låt oliverna rinna av. Skala och grovhacka löken och stek den i olivolja i en stekpanna. Blanda ner tomater, oliver, pesto och balsamvinäger. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Polenta: Koka upp vatten och fond i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka utan lock ca 6 minuter. Rör om då och då.
  5. Riv osten och rör ner den och smöret i polentan. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Till servering: Skär salladen i bitar.
  7. Servera polentan med färslimpa och sallad.

För alla


Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten och krydda lite extra.
Gör äggfri: uteslut ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Färslimpa
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g lammfärs
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 1 burk oliver (med pimiento, à 140 g)
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk pesto arrabbiata
  • 2 msk balsamvinäger
Polenta
  • 7 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 1/2 dl polenta majsgryn
  • 1 dl riven grana padano
  • 2 msk smör
Till servering
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2736 kJ / 654 kCal