Fetaost- och polentafylld paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fetaost- och polentafylld paprika

Fetaost- och polentafylld paprika är en festlig rätt som även fungerar som vegetariskt alternativ. Tillred polentan med buljong, grädde, fetaost, tomat och salladslök. Fyll röd paprika med röran och servera med stekt spenat. Smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljong och grädde. Rör ner polentan under omrörning så att inga klumpar bildas. Koka därefter polentan till en tjock gröt.
  2. Skär bort kvistfästet på tomaten och skär den i fjärdedelar. Skölj, ansa och skiva löken tunt. Skölj paprikorna och skär av ett lock från sidan.
  3. Kärna ur och värm paprikorna i ugn eller mikro. Rör ner tomatbitar, lökskivor och fetaostbitar i polentan.
  4. Hetta upp lite fett i en panna och fräs spenaten. Salta och peppra. Servera polentan i paprikorna med spenat runt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk grädde
  • 1/2 dl polenta majsgryn
  • 1 mogen tomat
  • 1 salladslök
  • 2 röda paprikor (medelstora)
  • 40 g fetaost (bruten i bitar)
  • 1 msk olja (smör eller margarin)
  • 50 g spenat (färsk)
Lägg till i inköpslistan