Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammfärsjärpar med ostcrème

Lammfärsjärpar med ostcrème är en rustik och modern rätt. De goda järparna har mycket tilltalande smak och ostcrèmen är gudomlig. Ostcrèmen rör du lätt ihop av honung, yoghurt och getost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och hacka kajplöken. Blanda den med alla ingredienser till färssmeten samt salt och peppar. Forma järpar och stek i smör några minuter. Lägg över i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen och stek färdigt ca 10 minuter.
  3. Potatis: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär oliverna i hälften. Häll av potatisen och blanda med oliver, persilja och olja. Salta och peppra.
  4. Ostcrème: Gaffelmosa getosten. Blanda med yoghurt och honung. Servera lammfärsjärparna med ostcrèmen och potatisen. Grillad sparris och salmbärsgelé är fina tillbehör.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt. En viss del laktos kan ev tålas (chèvre), men prova försiktigt.
Gör äggfri: uteslut ägg, ersätt ev med ca ½ dl grädde per ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1/2 knippe kajplökar (eller salladslök)
  • 1 msk dinkelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk hackad persilja
  • 1 tsk repad, hackad citrontimjan
  • 1 tsk hackad mynta
  • 0,8 dl kolsyrat vatten
  • 0,8 dl matyoghurt (10 %)
  • smör
  • olivolja
  • grovmalen svartpeppar
  • salt
Potatis
  • 800 g färskpotatis
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 1/2 dl hackad persilja
Ostcrème
  • 150 g getost (av chèvretyp)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 1/2 msk honung
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3062 kJ / 732 kCal
Läs mer om näringsvärden