Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad
Tunisiska kryddiga lammfärsspett med smak av koriander, kanel och spiskummin. Till spetten har du en aptitlig couscoussallad med rödlök, röd chili, gurka och tomat. Servera tillsammans med grekisk yoghurt och finskuren mynta.
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1 tsk koriander
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
Couscoussallad
4 portioner couscous (eller bulgur)
1 rödlök
röd chili
1/2 gurka
2 tomater
1 citron
Till servering
grekisk yoghurt
finskuren mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, går dessa att frysa in?
Eva-theres
2024-06-01Hej Eva-Theres! Det går bra att frysa in spetten både råa och tillagade. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-03Gott men behövs lite harissa i köttfärsen.
Lena
2023-06-25Mycket gott. Uteslut vattnet på lamfärsspetten om de ska grillas. Mycket lättare att forma färsen då.
Johan
2022-08-27