Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad

Tunisiska kryddiga lammfärsspett med smak av koriander, kanel och spiskummin. Till spetten har du en aptitlig couscoussallad med rödlök, röd chili, gurka och tomat. Servera tillsammans med grekisk yoghurt och finskuren mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lammfärsen med ägg, vitlök och vatten till en smet. Smaksätt med koriander, kanel, spiskummin, salt och peppar.
  2. Forma färsen på 4 grillspett (för 4 port) till avlånga dolmar och grilla dem runt om 6-8 min.
  3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  4. Skala och finhacka rödlöken och chilin. Tärna gurka och tomaterna fint.
  5. Blanda grönsaker och couscous i en skål och pressa citron över. Avsluta med några varv på svartpepparkvarnen.
  6. Servera gärna spetten och couscoussalladen med grekisk yoghurt och finskuren mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Couscoussallad
  • 4 portioner couscous (eller bulgur)
  • 1 rödlök
  • röd chili
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1 citron
Till servering
  • grekisk yoghurt
  • finskuren mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?