Cevapcici med paprikasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cevapcici med paprikasås

Kanongoda Cevapcici med smakrik paprikasås är tilltalande både för öga och gom. Stek dina heta lammfärsjärpar och mixa ihop den varma, uppkokade såsen. En spännande och stadig rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda lammfärs, lök, pressad vitlök, ägg, vatten, sambal oelek, salt och peppar till en smidig färs.
  3. Forma avlånga "järpar" av färsen.
  4. Stek järparna i smöret tills dem har fått en gyllenbrun färg runt om.
  5. Sås: skölj, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Fräs den i en kastrull i olja. Tillsätt fraiche, vatten och fond.
  6. Koka ihop i ca 10 minuter. Mixa såsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen på fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 msk smör
Sås
  • 2 stora paprikor
  • 1 tsk olja
  • 1 dl crème fraiche (5%)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan