Cevapcici med paprikasås
![Cevapcici med paprikasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15333/cf_259/cevapcici_med_paprikasas.jpg)
Kanongoda Cevapcici med smakrik paprikasås är tilltalande både för öga och gom. Stek dina heta lammfärsjärpar och mixa ihop den varma, uppkokade såsen. En spännande och stadig rätt!
![Cevapcici med paprikasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15333/cf_259/cevapcici_med_paprikasas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör
Sås
2 stora paprikor
1 tsk olja
1 dl crème fraiche (5%)
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförtecknignen på fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Suveränt gott! Jag har lagat med kalvfärs och det blev jättebra!
Berit
2007-07-12Jag har lagat med nötfärs också.Jätte got!!
Katerina
2006-08-25Det var kanongott!! Lagade på blandfärs. Jättegod och enkel sås! Gjorde ugnsstekta grönsaker till: potatis, palsternacka, lök o morötter.
Annika
2006-08-19