Cevapcici med paprikasås

Kanongoda Cevapcici med smakrik paprikasås är tilltalande både för öga och gom. Stek dina heta lammfärsjärpar och mixa ihop den varma, uppkokade såsen. En spännande och stadig rätt!

Ingredienser
4 portioner
500 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk smör
Sås
2 stora paprikor
1 tsk olja
1 dl crème fraiche (5%)
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Favorit! Alltid succé! Gjort och bjudit på detta i åratal. Använder tre (ibland fyra) paprikor som får svettas lite längre i kastrullen, ibland en röd chili därtill. Sen kan du välja färs efter eget tycke. Vegetarisk formbar färs., blandfärs, nötfärs; bara att välja!
Ulrika
2025-02-01Suveränt gott! Jag har lagat med kalvfärs och det blev jättebra!
Berit
2007-07-12Jag har lagat med nötfärs också.Jätte got!!
Katerina
2006-08-25