Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

En riktigt god och saftig kötträtt. Laga till lammfärsbiffar och servera dem tillsammans med en saftig morotstzatziki och stekt klyftpotatis. Supergott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med ägg, kryddor och skalad hackad vitlök. Forma biffar av färsen.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och smaksätt med kryddor. Rör ner morötterna.
  3. Stek biffarna i oljan ca 4 minuter på varje sida.
  4. Servera lammfärsbiffarna med tzatziki, klyftpotatis och tomater.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Klimatanpassa

Har du provat att göra kycklingfärsbiffar någon gång? Passar mycket bra till dessa tillbehör och minskar på klimatpåverkan med 80%!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 morötter (à 100 g)
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2397 kJ / 573 kCal
Läs mer om näringsvärden