Fetagratinerade lammkotletter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetagratinerade lammkotletter

Fetaostblandningen med timjan, rödlök och matyoghurt gör lammkotletterna extra saftiga. Fördela blandningen på köttet och låt ugnen ta hand om resten! Komplettera varmrätten med en smarrig blandning av klyftpotatis, rostad paprika och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Stek lammkotletterna i en stekpanna med olivolja ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Fetaostblandning: Skala och finhacka löken. Smula sönder fetaosten med en gaffel. Blanda den med löken, matyoghurt och kryddorna.
  4. Lägg kotletterna i en ugnssäker form. Fördela fetaostblandningen på kotletterna.
  5. Sätt in dem mitt i ugnen ca 5 minuter.
  6. Servera med klyftpotatis, rostad paprika, oliver och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaosten mot sojapålägg, byt matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoughurt.

Tips

Byt ut klyftpotatisen mot bakad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dubbla lammkotletter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Fetaostblandning
  • 1 liten rödlök
  • 150 g fetaost (max 10%)
  • 2 msk matyoghurt
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm peppar
Tillbehör
  • klyftpotatis
  • rostad inlagd paprika
  • oliver
  • bröd
Lägg till i inköpslistan