Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammfärskorvar med ajvar relish

Lammfärskorvar med ajvar relish är en förstklassig rätt. Inslag av hetta från kryddorna och sötma från honungen gör smaken komplett. Servera med din egen tzatziki och ugnsrostad klyftpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop lamm- eller blandfärs med ägg, het ajvar relish, honung, salt och svartpeppar.
  2. Forma till små korvar. Stek dem runt om i en het panna med smör och olja 5-6 minuter.
  3. Servera gärna med tzatziki och klyftpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammfärs eller blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk het ajvar relish
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör och olja till stekning
Till servering
  • tzatziki
  • klyftpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?