Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

Betyg 4.4 av 5.84 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

En riktigt god och saftig kötträtt. Laga till lammfärsbiffar och servera dem tillsammans med en saftig morotstzatziki och stekt klyftpotatis. Supergott!

Tallrik med rostad klyftpotatis, lammfärsbiff och morotstzatziki med en tygservett på sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Lammfärsbiffar

500 g lammfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja

Morotstzatziki

2 morötter (à 100 g)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 vitlöksklyfta
färsk timjan

Till servering

klyftpotatis
tomater

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Blev 6 st stora biffar. La till persilja i smeten.

    Mia

  • Riktigt gott. Hade ingen yoghurt hemma så ersatte med creme fraîche och valde att ugnsbaka morötterna och lät dem svalna. Mixade morötterna sedan med lite vitlök, en bit feta och lite citron.

    Jill

  • Håller helt med Stefan, fräs morötterna morötterna i rapsolja med salt och peppar. Dunder!

    Christofer

  • Hej. Enligt mina Turkiska vänner och jag håller med, fräs morötterna i rapsolja och salta o peppar. Rör sedan ner dom avsvalnade morötterna i yougurten , glöm inte vitlöken

    Stefan

  • Mycket gott. Lägg gärna till fetaost!

    Marianne

  • Vart ska timjan vara, i biffarna eller tzatziki?

    Linnéa

    Hej Linnéa! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Dessutom tror jag att flertalet lamm är bättre uppvuxna med frigång contra de stackar kycklingarna i sina ebarmerligt trånga och oftast ohygieniska burar! GO for lamm..

    Lars

  • Kan ni ta bort dessa idiotiska klimattips? Lamm är inte kyckling.

    Nicole

    Hej Nicole! Det är vi fullt medvetna om! Vi vill bara visa på alternativen och också uppmärksamma hur man som kund kan välja mer klimatsmart. Kanske blir det lammfärsbiffar denna gång och kycklingbiffar nästa gång? Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Mina lammfärsbiffar blir alltid så lösa. Hur kan jag få dem fastare? Ann

    Ann

    Hej Ann! Tänk på att det är viktigt att röra smeten ordentligt när man haft i ägg och kryddor. Speciellt saltet behöver reagera med färsen för att den ska blir fastare. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Lättlagat och GOTT!

    Ann-märit

Näringsvärde per portion

Energi2397 KJ / 573 kCal

Testa liknande recept

  • Lammfärskorvar med ajvar relish
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Medelhavsbiffar på lammfärs
    Betyg 3.1 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetagratinerade lammkotletter
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och olivbiffar
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frasiga lammknyten
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Keftedes
    Betyg 2.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad