Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

En riktigt god och saftig kötträtt. Laga till lammfärsbiffar och servera dem tillsammans med en saftig morotstzatziki och stekt klyftpotatis. Supergott!

Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / 573 kCal
Kommentarer
14 stBlev 6 st stora biffar. La till persilja i smeten.
Mia
Riktigt gott. Hade ingen yoghurt hemma så ersatte med creme fraîche och valde att ugnsbaka morötterna och lät dem svalna. Mixade morötterna sedan med lite vitlök, en bit feta och lite citron.
Jill
Håller helt med Stefan, fräs morötterna morötterna i rapsolja med salt och peppar. Dunder!
Christofer
Hej. Enligt mina Turkiska vänner och jag håller med, fräs morötterna i rapsolja och salta o peppar. Rör sedan ner dom avsvalnade morötterna i yougurten , glöm inte vitlöken
Stefan
Mycket gott. Lägg gärna till fetaost!
Marianne
Vart ska timjan vara, i biffarna eller tzatziki?
Linnéa
Hej Linnéa! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Dessutom tror jag att flertalet lamm är bättre uppvuxna med frigång contra de stackar kycklingarna i sina ebarmerligt trånga och oftast ohygieniska burar! GO for lamm..
Lars
Kan ni ta bort dessa idiotiska klimattips? Lamm är inte kyckling.
Nicole
Hej Nicole! Det är vi fullt medvetna om! Vi vill bara visa på alternativen och också uppmärksamma hur man som kund kan välja mer klimatsmart. Kanske blir det lammfärsbiffar denna gång och kycklingbiffar nästa gång? Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mina lammfärsbiffar blir alltid så lösa. Hur kan jag få dem fastare? Ann
Ann
Hej Ann! Tänk på att det är viktigt att röra smeten ordentligt när man haft i ägg och kryddor. Speciellt saltet behöver reagera med färsen för att den ska blir fastare. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Lättlagat och GOTT!
Ann-märit