Lammentrecôte stekt i timjan serverad med nötrostad blomkål och dillsmörsås

72
1
Lammentrecôte stekt i timjan serverad med nötrostad blomkål och dillsmörsås

Timjanstekt lammentrecôte är en underbar rätt med fantastiska tillbehör. De långsamt bakade tomaterna och rostad blomkål med hasselnötter blir en härlig smaksensation tillsammans med den saftiga entrecôten. Servera gärna dillsmörsåsen i en skål bredvid.

Skriv ut
Lammentrecôte stekt i timjan serverad med nötrostad blomkål och dillsmörsås

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakade tomater

4
plommontomater
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1 krm
strösocker

Nötrostad blomkål

1
blomkålshuvud (à 600 g)
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
3 msk
klarifierat smör
pressad saft av 1
citron
1/2 dl
hasselnötter

Timjanstekt lammentrecôte

500 g
lammentrecôte
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 msk
klarifierat smör
3 msk
hackad timjan
rivet skal av 1
citron

Dillsmörsås

1
hackad schalottenlök
1/2 dl
vitvinsvinäger
1 dl
vatten
5
vitpepparkorn
1 msk
dillfrö
250 g
klarifierat smör
1
kruka dill
3
äggulor
1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt klarifierat smör till smält laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt klarifierat smör till smält mjölkfritt margarin.

Recept och bild i samarbete med Arla.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentar

Anna lena

11/21/2020

Gjorde chèvrekräm till stället för den gröna såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 4006 KJ / 957 kCal
Fett 87.3 g
Salt 6.44 g
Kolhydrater 10 g
Protein 32.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept