Lammentrecôte stekt i timjan serverad med nötrostad blomkål och dillsmörsås
Timjanstekt lammentrecôte är en underbar rätt med fantastiska tillbehör. De långsamt bakade tomaterna och rostad blomkål med hasselnötter blir en härlig smaksensation tillsammans med den saftiga entrecôten. Servera gärna dillsmörsåsen i en skål bredvid.
Ingredienser
4 portioner
Ugnsbakade tomater
4 plommontomater
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
Nötrostad blomkål
1 blomkålshuvud (à 600 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk klarifierat smör
pressad saft av 1 citron
1/2 dl hasselnötter
Timjanstekt lammentrecôte
500 g lammentrecôte
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk klarifierat smör
3 msk hackad timjan
rivet skal av 1 citron
Dillsmörsås
1 hackad schalottenlök
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
5 vitpepparkorn
1 msk dillfrö
250 g klarifierat smör
1 kruka dill
3 äggulor
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4006 KJ / 957 kCal
Fett87.3 g
Salt6.44 g
Kolhydrater10 g
Protein32.6 g
Kommentarer
Det blev en succéartad måltid. Förbered mycket för det är många moment.
Per
2023-10-23Smakerna smör ägg dill timjan citron jättegott
Helena
2021-03-20Gjorde chèvrekräm till stället för den gröna såsen.
Anna lena
2020-11-21