Anka med blomkål- och potatispuré

56
1
Anka med blomkål- och potatispuré

Imponera på middagsgästerna med saftig anka, serverad med en ljuvlig puré gjord av blomkål och mandelpotatis. Över detta ringlas en härlig rödvinssås. Fantastiskt gott och i det här receptet även laktosfritt – för vem har sagt att laktosfri festmat är tråkig? Du vet väl att vi har en hel kategori med bara laktosfria recept! Sök bara på laktosfritt i sökfältet.

Anka med blomkål- och potatispuré

Ingredienser

4 portioner

Anka

1 ankbröst (à 600 g)
salt och peppar

Rödvinssås

3 st schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 msk laktosfritt smör
2 msk socker
5 dl rödvin
3 dl vatten
3 msk kalvfond
1 lagerblad
3 msk balsamvinäger
ca 2 tsk majsstärkelse

Friterad palsternacka

1 palsternacka
1 dl matolja (för fritering)

Puré

6 mandelpotatisar
1/2 litet blomkålshuvud
30 g laktosfritt smör
ca 1 dl laktosfri mjölk
salt och peppar

Till servering

sallad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här


Recept och bild från Valio.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentar

Joakim

2021-01-08

Riktigt gott!! Men mängden potatis till purén behöver nog ökas lite då vi upplevde att detta var lagom till 2 personer! Men fantastiskt gott och festligt recept!

Näringsvärde per portion

Energi 2352 KJ / 562 kCal
Fett 25 g
Salt 5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden