Anka med blomkål- och potatispuré
Imponera på middagsgästerna med saftig anka, serverad med en ljuvlig puré gjord av blomkål och mandelpotatis. Över detta ringlas en härlig rödvinssås. Fantastiskt gott och i det här receptet även laktosfritt – för vem har sagt att laktosfri festmat är tråkig? Du vet väl att vi har en hel kategori med bara laktosfria recept! Sök bara på laktosfritt i sökfältet.
Ingredienser
4 portioner
Anka
1 ankbröst (à 600 g)
salt
peppar
Rödvinssås
3 st schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 msk laktosfritt smör
2 msk socker
5 dl rödvin
3 dl vatten
3 msk kalvfond
1 lagerblad
3 msk balsamvinäger
ca 2 tsk majsstärkelse
Friterad palsternacka
1 palsternacka
1 dl matolja (för fritering)
Puré
6 mandelpotatisar
1/2 litet blomkålshuvud
30 g laktosfritt smör
ca 1 dl laktosfri mjölk
salt
peppar
Till servering
sallad
Gör så här
Recept och bild från Valio.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2352 KJ / 562 kCal
Fett25 g
Salt5 g
Kolhydrater32 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott!! Men mängden potatis till purén behöver nog ökas lite då vi upplevde att detta var lagom till 2 personer! Men fantastiskt gott och festligt recept!
Joakim
2021-01-08