Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

90
0
Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

Börja med att steka en ljuvligt marmorerad kalventrecôte. Efter stekningen penslar du köttet med dijonsenap och rullar det i en mandel- och grönsaksblandning. Till det har du en fluffig smörkräm och picklad knasprig sparris.

Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

Ingredienser

8 bufféportioner

Kalventrecôte

ca 600 g kalventrecôte
1 msk olivolja
1 msk smör
salt och svartpeppar
1/2 dl skalad mandel
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2 dl dijonsenap

Brynt smörkräm

1 silverlök
50 g smör
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl crème fraiche

Picklad sparris

500 g sparris (gärna vit)
2 msk ättika (12 %)
3 msk strösocker
3 msk vatten
1 ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1340 KJ / 320 kCal
Fett 23 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 10 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden