Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris

Börja med att steka en ljuvligt marmorerad kalventrecôte. Efter stekningen penslar du köttet med dijonsenap och rullar det i en mandel- och grönsaksblandning. Till det har du en fluffig smörkräm och picklad knasprig sparris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Entrecôte: Bryn köttet runt om i en blandning av olivolja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form.
  3. Sätt formen mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58°C. Linda in köttet i fuktat smörpapper och låt det vila.
  4. Smörkräm: Skala och hacka löken. Skär smöret i tärningar och bryn det i en stekpanna tills det blir brunt och doftar nötter. Lägg i löken och fräs den någon minut. Häll i vinägern och låt den koka in i löken. 
  5. Blanda crème fraichen med löken och rör ut den under värmning. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna i rumstemperatur.
  6. Sparris: Ansa och skala sparrisen. Hyvla eller skiva den så tunt som möjligt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna och lägg i sparrisen. Hacka persiljan och vänd ner vid servering.
  7. Entrecôte: Hacka mandeln och skär gräslöken fint och blanda det på en tallrik. Pensla köttet med senapen och rulla det sedan i mandel- och gräslöksblandningen.
  8. Skär köttet i skivor och servera med sparris och brynt smörkräm. 

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Kalventrecôte
  • ca 600 g kalventrecôte
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl skalad mandel
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 dl dijonsenap
Brynt smörkräm
  • 1 silverlök
  • 50 g smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche
Picklad sparris
  • 500 g sparris (gärna vit)
  • 2 msk ättika (12 %)
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal