Kalventrecôte med brynt smörkräm och picklad sparris
Börja med att steka en ljuvligt marmorerad kalventrecôte. Efter stekningen penslar du köttet med dijonsenap och rullar det i en mandel- och grönsaksblandning. Till det har du en fluffig smörkräm och picklad knasprig sparris.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kalventrecôte
ca 600 g kalventrecôte
1 msk olivolja
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 dl skalad mandel
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2 dl dijonsenap
Brynt smörkräm
1 silverlök
50 g smör
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl crème fraiche
Picklad sparris
500 g sparris (gärna vit)
2 msk ättika (12 %)
3 msk strösocker
3 msk vatten
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett23 g
Salt0.3 g
Kolhydrater10 g
Protein19 g
Kommentarer