Grillad entrecôte

9
3
Grillad entrecôte

Grillad entrecote är en smakrik köttbit som med sitt marmorerade fett gör sig utmärkt för grillning. Krydda med salt, peppar eller rub och grilla den färdig med några minuter på varje sida. Pensla gärna med några drag glaze mot slutet av tillagningen och den möra köttbiten är klar för servering.

Skriv ut
Grillad entrecôte

Ingredienser

4 portioner
4
skivor entrecôte
-
salt och svartpeppar eller rub
-
valfri glaze

För alla

Kontrollera ingredienserna på rub:en/glazen/marinaden.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Morgan

8/17/2020

Snabbt och lätt

Redaktionen

6/10/2016

Hej Pär, Om du vill kan du ringa 020-83 33 33 och fråga efter någon av våra kockar så kan du få svar på dina frågor. Hälsningar Ulrika

Pär

6/7/2016

Varför förstöra gott nötkött (i alla fall om det är närodlat och gräsbetat, med sitt fett kvar) med söt gegga? Varför inte nämna att köttet ska vara rumstempererat innan tillagning? Hur tjocka eller tunna skivor baserar ni grilltiden på? När det gäller entrecôte är allt under tre cm att betrakta som lövbiff. Och saltar och pepprar gör man _efter_ grillningen.

Näringsvärde per portion

Energi 780 KJ / 186 kCal
Fett 8 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 1 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept