Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor
Fish´n chips är typisk snabbmat i länder som England, Kanada och Australien. Fisken är panerad i corn flakes för att bli riktigt frasig och potatisen rostas i ugnen. Till detta serveras citronspetsad färsk spenat och hemmagjord remouladsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g hokifilé
900 g sparrispotatis
3 msk olja
salt
nymalen svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt
1/2 msk senap
2 msk kapris
1 ägg
3 dl corn flakes
1 påse färsk bladspenat
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2987 KJ / 753 kCal
Fett31 g
Kolhydrater75.1 g
Protein28.5 g
Kommentar
Barnen älskade det! Får öka mängden fisk till nästa gång.
Malin
2016-02-12