Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
1
Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Fish´n chips är typisk snabbmat i länder som England, Kanada och Australien. Fisken är panerad i corn flakes för att bli riktigt frasig och potatisen rostas i ugnen. Till detta serveras citronspetsad färsk spenat och hemmagjord remouladsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Ingredienser

4 portioner
600 g  hokifilé
900 g  sparrispotatis
3 msk  olja
salt
nymalen svartpeppar
1 dl  turkisk yoghurt
1/2 msk  senap
2 msk  kapris
1   ägg
3 dl  corn flakes
1   påse färsk bladspenat
1   citron

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: använd  laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut paneringen (ägg+corn flakes).

Gör så här

Tips

Barnknepet: I England serverades, åtminstone förr, fish´n chips i ett tidningspapper ihoprullat till en strut. Inspireras av det och servera gärna barnen den här rätten i smörgåspapper så blir det extra kul att äta!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Barnen älskade det! Får öka mängden fisk till nästa gång.

Malin

2016-02-12

Näringsvärde per portion

Energi2987 KJ / 753 kCal
Fett31 g
Kolhydrater75.1 g
Protein28.5 g

Testa liknande recept

Chokladdoppat godis
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fish & chips med remouladsås
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nordafrikansk couscouspanna med fisk
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga