Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Fish´n chips är typisk snabbmat i länder som England, Kanada och Australien. Fisken är panerad i corn flakes för att bli riktigt frasig och potatisen rostas i ugnen. Till detta serveras citronspetsad färsk spenat och hemmagjord remouladsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g hokifilé
900 g sparrispotatis
3 msk olja
salt
nymalen svartpeppar
1 dl turkisk yoghurt
1/2 msk senap
2 msk kapris
1 ägg
3 dl corn flakes
1 påse färsk bladspenat
1 citron
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut paneringen (ägg+corn flakes).
Gör så här
Tips
Barnknepet: I England serverades, åtminstone förr, fish´n chips i ett tidningspapper ihoprullat till en strut. Inspireras av det och servera gärna barnen den här rätten i smörgåspapper så blir det extra kul att äta!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2987 KJ / 753 kCal
Fett31 g
Kolhydrater75.1 g
Protein28.5 g
Kommentar
Barnen älskade det! Får öka mängden fisk till nästa gång.
Malin
2016-02-12