Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fish’n chips - Frasig fisk med remouladsås och potatisklyftor

Fish´n chips är typisk snabbmat i länder som England, Kanada och Australien. Fisken är panerad i corn flakes för att bli riktigt frasig och potatisen rostas i ugnen. Till detta serveras citronspetsad färsk spenat och hemmagjord remouladsås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Klyfta potatisen och blanda med 1/3 av oljan på en plåt. Salta och peppra.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  5. Blanda under tiden yoghurt och senap. Grovhacka kaprisen och vänd ner i röran. Krydda med salt och peppar.
  6. Salta och peppra hokifilén. Panera i uppvispat ägg och krossade cornflakes. Stek frasig i resterande olja ca 5 minuter på varje sida.
  7. Slunga spenaten med lite pressad citronjuice. Servera fisken med rostad potatis, remouladsås och spenatsallad. Skär gärna resten av citronen i bitar och servera till.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfria corn flakes.
Gör laktosfri: använd  laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut paneringen (ägg+corn flakes).

Tips

Barnknepet: I England serverades, åtminstone förr, fish´n chips i ett tidningspapper ihoprullat till en strut. Inspireras av det och servera gärna barnen den här rätten i smörgåspapper så blir det extra kul att äta!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifilé
  • 900 g sparrispotatis
  • 3 msk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 msk senap
  • 2 msk kapris
  • 1 ägg
  • 3 dl corn flakes
  • 1 påse färsk bladspenat
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2987 kJ / 753 kCal