Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingwok med cashewnötter

Här är en härlig, snabblagad och asieninspirerad kycklingwok med cashewnötter som är en trevlig vardagsrätt. Till kycklingwoken gör du en läcker sallad på tomater, mango, koriander, lime och sweet chilisås. Servera woken och salladen med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i bitar. Woka den i oljan i en stekpanna eller wok. Tillsätt sockerärtorna och låt dem woka med.
  2. Rör ner grytbasen och låt koka några minuter. Strö över cashewnötter.
  3. Skär tomaterna i bitar, blanda dem med mango och grovt skuren koriander. Pressa saften ur limen, blanda ner den och sweet chilisås. Servera woken med jasminris och salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen och sweet chili. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 burk ICA Asia grytbas à 400 g
  • cashewnötter
  • 4 tomater
  • 1 paket fryst, tinad mango à 250 g
  • koriander
  • 1 lime
  • 1 msk sweet chili
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3727 kJ / 896 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden