Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler- och grönsakswok

Snabbt svänger du ihop denna härliga kassler- och grönsakswok. Woka ihop dina grönsaker och kött med limeton före du häller över den ljuvliga ostronsåsen. Den fina nötsmaken som du får av sesamfrön och cashewnötter är denna rätts härliga signum!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kasslern i lillfingerstora stavar.
  3. Skölj och skär purjolöken i sneda cm-breda bitar. Skala och skiva/slanta morötterna. Skär blomkålen i små buketter.
  4. Koka bönorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet.
  5. Stek/woka morot och blomkål i olja. Tillsätt purjon och woka/stek detta klart. Pressa över limejuicen. Ta upp.
  6. Stek/woka kasslerstavarna i olja. Lägg i bönorna och grönsakerna. Tillsätt ostronsåsen och vatten. Koka upp. Strö över nötter och sesamfrön vid serveringen. Bjud ris till.

För alla

Gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri, men kolla innehållet i ostronsåsen/BBQ-såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler (av gris, kyckling eller kalkon)
  • 4 portioner ris
  • 1/2 purjolök
  • 4 morötter
  • 1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 300 g)
  • 100 g haricots verts
  • olja till stekning/wok
  • 1 lime
  • 1 dl ostronsås
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2661 kJ / 635 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden