Kassler- och grönsakswok
Snabbt svänger du ihop denna härliga kassler- och grönsakswok. Woka ihop dina grönsaker och kött med limeton före du häller över den ljuvliga ostronsåsen. Den fina nötsmaken som du får av sesamfrön och cashewnötter är denna rätts härliga signum!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
400 - 500 g kassler (av gris, kyckling eller kalkon)
4 portioner ris
1/2 purjolök
3 - 4 morötter
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 300 g)
75 - 100 g haricots verts (bönor)
olja till stekning/wok
1 lime
1 dl ostronsås
1/2 dl vatten
1 dl cashewnötter
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2661 KJ / 635 kCal
Fett22.8 g
Kommentarer
Ganska gott. Ostronsåsen blev prickarna över öt.
Robert
2008-01-22supergott. tog soja blandat med vatten istället för ostronsås och det funkade utmärkt! även sambon tyckte om detta och han åt utan nötter :)
Bitte
2006-12-27bland de godaste wokar jag ätit!! cashewnötterna var pricken över i!
Sara
2006-10-02