Kassler- och grönsakswok

22
3
Kassler- och grönsakswok

Snabbt svänger du ihop denna härliga kassler- och grönsakswok. Woka ihop dina grönsaker och kött med limeton före du häller över den ljuvliga ostronsåsen. Den fina nötsmaken som du får av sesamfrön och cashewnötter är denna rätts härliga signum!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Kassler- och grönsakswok

Ingredienser

4 portioner
400 - 500 g kassler (av gris, kyckling eller kalkon)
4 portioner ris
1/2 purjolök
3 - 4 morötter
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 300 g)
75 - 100 g haricots verts (bönor)
olja till stekning/wok
1 lime
1 dl ostronsås
1/2 dl vatten
1 dl cashewnötter
2 msk sesamfrön

För alla

Gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri, men kolla innehållet i ostronsåsen/BBQ-såsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Robert

2008-01-22

Ganska gott. Ostronsåsen blev prickarna över öt.

Bitte

2006-12-27

supergott. tog soja blandat med vatten istället för ostronsås och det funkade utmärkt! även sambon tyckte om detta och han åt utan nötter :)

Sara

2006-10-02

bland de godaste wokar jag ätit!! cashewnötterna var pricken över i!

Näringsvärde per portion

Energi 2661 KJ / 635 kCal
Fett 22.8 g
Läs mer om näringsvärden