Kassler- och grönsakswok

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
3
Kassler- och grönsakswok

Snabbt svänger du ihop denna härliga kassler- och grönsakswok. Woka ihop dina grönsaker och kött med limeton före du häller över den ljuvliga ostronsåsen. Den fina nötsmaken som du får av sesamfrön och cashewnötter är denna rätts härliga signum!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Kassler- och grönsakswok

Ingredienser

4 portioner
400 - 500 g kassler (av gris, kyckling eller kalkon)
4 portioner ris
1/2 purjolök
3 - 4 morötter
1/2 blomkålshuvud (1/2 blomkålshuvud motsvarar ca 300 g)
75 - 100 g haricots verts (bönor)
olja till stekning/wok
1 lime
1 dl ostronsås
1/2 dl vatten
1 dl cashewnötter
2 msk sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Ganska gott. Ostronsåsen blev prickarna över öt.

Robert

2008-01-22

supergott. tog soja blandat med vatten istället för ostronsås och det funkade utmärkt! även sambon tyckte om detta och han åt utan nötter :)

Bitte

2006-12-27

bland de godaste wokar jag ätit!! cashewnötterna var pricken över i!

Sara

2006-10-02

Näringsvärde per portion

Energi2661 KJ / 635 kCal
Fett22.8 g

Testa liknande recept

Cashew wok
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler- och blomkålsgratäng
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currystekt blomkål med bräckt kassler
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaker i ostronsås med cashewnötter
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med ägg och grönt
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål med ingefära och senapsfrö
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga