UNDER 30 MIN | Enkel

Marinerad purjolök med rostade cashewnötter

Marinerad purjolök ger dig en krispig och smakrik sallad, här smaksatt med sötsur ostronsås och syrlig juice från limen. Den knapriga salladen passar perfekt som tillbehör till asiatiska rätter som exempelvis poké bowl eller till grillad fisk. Toppa purjon med rostade nötter och rädisor vid serveringen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint.
  2. Pressa saften ur limen.
  3. Blanda purjolök med ostronsås och limesaft. Krama runt purjolöken med dressingen. Låt det stå och marinera ca 15 minuter.
  4. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Hacka eller krossa nötterna fint.
  5. Skölj, ansa och skär rädisorna i tunna skivor.
  6. Toppa den marinerade purjolöken med cashewnötter och rädisor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ostronsåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor purjolök (à ca 350 g)
  • 1 lime (1 lime motsvarar ca 2 msk saft)
  • 1 dl ostronsås
  • 1 dl cashewnötter
  • 5 rädisor

Näringsvärde
Per portion

Energi 743 kJ / 179 kCal