Kycklingwallenbergare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingwallenbergare

Kycklingwallenbergare är en spännande variant på färsrätt. Den gyllengula burgaren smakar underbart tillsammans med mos, rårörda lingon, ärter och brynt smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg mycket kall kycklingfärs i matberedaren med salt, nymalen vitpeppar och äggulorna. Kör matberedaren på full effekt i ca 20 sekunder tills färs och ägg blandats väl.
  3. Tillsätt vispgrädde i omgångar tills allt blandats till en smidig färs.
  4. Forma 4 rejäla "burgare" (för 4 port) med fuktiga händer.
  5. Strö över ströbröd och bryn försiktigt wallenbergarna på bägge sidor i en het stekpanna med smör och olja. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  6. Servera gärna med brynt smör, rårörda lingon, ärter och mos.

Tips

Ställ gärna in färsen i frysen 10 minuter för bästa resultat innan du kör den i matberedaren.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • ströbröd
  • smör och olja till stekning
Till servering
  • brynt smör
  • rårörda lingon
  • gröna ärter
  • potatismos
Lägg till i inköpslistan