Kycklingtortilla med tomatsalsa
Strimlade kycklingfiléer med smakrika kryddor som spansk peppar och spiskummin fungerar som grund i denna mexikanska festmåltid. Kycklingen steks i lite olja, kryddas och serveras med krispig sallad, gul paprika och tomatsalsa på gyllenbrunt tortillabröd. Toppa med gräddfil och förbered dig på en fantastiskt god måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 tomater
1 röd spansk peppar
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
salt
peppar
2 gula paprikor
ca 500 g strimlad kycklingfilé
2 tsk spiskummin
1 huvudsallad
8 vetetortillas (gärna fullkorn)
1 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett15 g
Salt2.7 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer