Kycklingtortilla med tomatsalsa

3
0
Kycklingtortilla med tomatsalsa

Strimlade kycklingfiléer med smakrika kryddor som spansk peppar och spiskummin fungerar som grund i denna mexikanska festmåltid. Kycklingen steks i lite olja, kryddas och serveras med krispig sallad, gul paprika och tomatsalsa på gyllenbrunt tortillabröd. Toppa med gräddfil och förbered dig på en fantastiskt god måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2013

Kycklingtortilla med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 tomater
1 röd spansk peppar
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
salt och peppar
2 gula paprikor
ca 500 g strimlad kycklingfilé
2 tsk spiskummin
1 huvudsallad
8 vetetortillas (gärna fullkorn)
1 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tortillabröd eller liknande.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Kockknepet: Putsa helst inte kycklingfilen utan låt det lilla fettet som finns smälta i pannan. Detta bidrar nämligen till ett mer smakrikt kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2163 KJ / 517 kCal
Fett 15 g
Salt 27 g
Kolhydrater 55 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden