Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pekingwraps

En smakrik kycklingwrap med asiatiska toner. Mangold, hoisinsås och vitlök gifter sig fantastiskt fint med kycklingfiléerna. Wrapsen ställs i glas för fint upplägg och serveras direkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in kycklingen i hoisinsåsen och låt stå och marinera i minst 2 timmar. Skeda över sås flera gånger.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Lägg över kycklingen i ett ugnssäkert fat. Häll över såsen. Ugnsstek på mittersta falsen i 15-25 minuter. Skeda över sås några gånger. Ta ut och låt vila.
  3. Grovhacka vitlöken. Fräs den och purjolöken med böngroddarna i en riktigt het stekpanna i ett par minuter. Vänd allra sist ner mangolden eller bladspenaten. Låt den endast värmas i en halv minut så att den inte tappar spänsten. Smaka av med salt och peppar. Häll över grönsakerna i en skål.
  4. Pensla tortillabröden lätt med olja och rosta dem ca 1 minut på varje sida i en torr panna. Man måste inte rosta bröden, men de blir mycket godare på det viset.
  5. Servering: Rulla bröden som strutar och ställ dem i glas. Skiva kycklingbrösten fint. Fyll strutarna generöst med grönsaker och kött. Servera genast!

Tips

Det går även utmärkt att försteka kycklingen. Skiva den kall, värm sedan i ugn eller mikro.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 kycklingfiléer
  • 4 dl hoisinsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl skivad purjolök
  • 100 g böngroddar (färska eller från burk)
  • 300 g färsk mangold (eller bladspenat)
  • matolja
  • 8 vetetortillas
Lägg till i inköpslistan