Kycklingteriyaki med sesampotatis

2
1 Klimatsmart
Kycklingteriyaki med sesampotatis

Vi vill att mat ska smaka gott, men även att det inte ska ta för lång tid för att nå dit! Här rostas potatis klart i ugnen, och under tiden steks kycklingen i pannan. Smaker av teriyaki, sesam och lime är det som binder ihop kvällens middag. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2020

Kycklingteriyaki med sesampotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna delikatess)
1/2 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
1 msk
sesamfrö
100 g
rättika
1/2
ask snackgurka (à 250 g)
1
lime
600 g
strimlad kycklingfilé
1/2 msk
rapsolja
150 ml
teriyakimarinad

För alla

Kontrollera noga innehållet i marinaden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri marinad.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite extra sesamfrön. Om potatisen rostas med skalet kvar så bränner den inte fast på plåten lika lätt.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Petronella

2021-03-09

Super gott och enkelt. La till sesamfrön i kycklingen också. Och röd chili i gurkan för lite sting :)

Näringsvärde per portion

Energi 1910 KJ / 456 kCal
Fett 7 g
Salt 4 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept