Kycklingteriyaki med sesampotatis
Vi vill att mat ska smaka gott, men även att det inte ska ta för lång tid för att nå dit! Här rostas potatis klart i ugnen, och under tiden steks kycklingen i pannan. Smaker av teriyaki, sesam och lime är det som binder ihop kvällens middag. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
100 g rättika
1/2 ask snackgurka (à 250 g)
1 lime
600 g strimlad kycklingfilé
1/2 msk rapsolja
150 ml teriyakimarinad
För alla
Kontrollera noga innehållet i marinaden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri marinad.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite extra sesamfrön. Om potatisen rostas med skalet kvar så bränner den inte fast på plåten lika lätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1910 KJ / 456 kCal
Fett7 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Super gott och enkelt. La till sesamfrön i kycklingen också. Och röd chili i gurkan för lite sting :)
Petronella
2021-03-09