Kycklingteriyaki med sesampotatis
Vi vill att mat ska smaka gott, men även att det inte ska ta för lång tid för att nå dit! Här rostas potatis klart i ugnen, och under tiden steks kycklingen i pannan. Smaker av teriyaki, sesam och lime är det som binder ihop kvällens middag. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
1/2 msk rapsolja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
100 g rättika
1/2 ask snackgurka (à 250 g)
1 lime
600 g strimlad kycklingfilé
1/2 msk rapsolja
150 ml teriyakimarinad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1910 KJ / 456 kCal
Fett7 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Super gott och enkelt. La till sesamfrön i kycklingen också. Och röd chili i gurkan för lite sting :)
Petronella
2021-03-09