UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklinggryta med indiska smaker

Kom – vi drar till Indien för en kväll! Denna kycklinggryta ihop med tunt skivad snackgurka får smaklökarna att jubla, och magen kommer skrika efter mer. Balansera upp med mild yoghurt, och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär gurkan på längden och dela salladen.
  4. Rör ner yoghurten i kycklingen och värm.
  5. Servera kycklinggrytan med ris, gurka och sallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Skiva gärna gurkan tunt med en mandolin eller med en potatisskalare.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 förp kycklinggryta med indiska smaker (à 440 g)
  • 250 g snackgurka
  • 1/2 kruka kaskadsallad
  • 2 dl matyoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 3526 kJ / 845 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept