Kycklinggryta med indiska smaker

Kom – vi drar till Indien för en kväll! Denna kycklinggryta ihop med tunt skivad snackgurka får smaklökarna att jubla, och magen kommer skrika efter mer. Balansera upp med mild yoghurt, och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019

Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 förp kycklinggryta med indiska smaker (à 440 g)
250 g snackgurka
1/2 kruka kaskadsallad
2 dl matyoghurt
För alla
Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Skiva gärna gurkan tunt med en mandolin eller med en potatisskalare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3526 KJ / 845 kCal
Fett41 g
Salt5 g
Kolhydrater69 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer