Ugnsstekt parmesankyckling
Kycklingen blir supergod om du ugnssteker den tillsammans med en blandning av parmesan, cornflakes och italiensk kryddblandning. Servera din ugnsstekta parmesankyckling tillsammans med ris och en god sallad.
Ingredienser
4 portioner
3 dl cornflakes
1 dl färskriven parmesan
1 tsk italiensk kryddblandning
1 dl smält smör
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
salt
peppar
Till servering
bakpotatis
Gör så här
I näringsberäkningen ingår en bakad potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett23.7 g
Kommentarer
Supergott! Men var försiktig med första saltningen, parmesanen ger också sälta! Jag skivade stora filéer och gjorde många små knapriga bitar, godis-gott! Sen fick jag ösa ur lite smör ur formen för att det skulle torka upp mot slutet.
Charlotta
2020-10-28Min sambo och 6-åriga son åt som tokiga!!! Det var enkelt och gick snabbt att tillreda så det blir många fler gånger. En kall sås till är inte fel.
Charlotta
2008-09-05Mycket gott och enkelt. Gjorde kall sås på: 3 dl gräddfil, en stor finhackad rödlök, tre vitlöksklyftor och smaksatta med fransk senap, salt och svartpeppar.
Gunnar
2008-04-06