Ugnsstekt parmesankyckling
![Ugnsstekt parmesankyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13861/cf_259/ugnsstekt_parmesankyckling.jpg)
Kycklingen blir supergod om du ugnssteker den tillsammans med en blandning av parmesan, cornflakes och italiensk kryddblandning. Servera din ugnsstekta parmesankyckling tillsammans med ris och en god sallad.
![Ugnsstekt parmesankyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13861/cf_259/ugnsstekt_parmesankyckling.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl cornflakes
1 dl färskriven parmesan
1 tsk italiensk kryddblandning
1 dl smält smör
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
salt och peppar
Till servering
bakpotatis
Gör så här
I näringsberäkningen ingår en bakad potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2137 KJ / 510 kCal
Fett23.7 g
Kommentarer
Supergott! Men var försiktig med första saltningen, parmesanen ger också sälta! Jag skivade stora filéer och gjorde många små knapriga bitar, godis-gott! Sen fick jag ösa ur lite smör ur formen för att det skulle torka upp mot slutet.
Charlotta
2020-10-28Min sambo och 6-åriga son åt som tokiga!!! Det var enkelt och gick snabbt att tillreda så det blir många fler gånger. En kall sås till är inte fel.
Charlotta
2008-09-05Mycket gott och enkelt. Gjorde kall sås på: 3 dl gräddfil, en stor finhackad rödlök, tre vitlöksklyftor och smaksatta med fransk senap, salt och svartpeppar.
Gunnar
2008-04-06