Kycklingtacos med salsa, avokadosallad och picklad rödlök
Fredagsmys eller taco-tisdag, det är aldrig fel med lite mexikansk hetta i köket och med kycklingfärs kan du krydda på ordentligt. När färsen är vit inuti är den färdig att servera tacos till det hungriga sällskapet!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
500 g kycklingfärs
olja och smör till stekning
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk malet korianderfrö
2 tsk finhackad röd chili
2 tomater (skurna i mindra bitar)
1 dl vatten
8 - 12 mjuka vetetortillas eller hårda majsskal
salt
Avokadosallad
2 avokado
1 röd paprika
2 apelsiner
4 salladslökar
salt
Tomatsalsa
3 tomater
1 schalottenlök
1 - 2 lime
1/2 jalapeñochili eller samma mängd röd chili
1/2 dl ljus öl
1 kruka färsk koriander
socker
salt
Picklad rödlök
1 - 2 rödlökar
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3622 KJ / 866 kCal
Fett21.2 g
Salt4.75 g
Kolhydrater117.7 g
Protein43.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer