Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingtacos med salsa, avokadosallad och picklad rödlök

Fredagsmys eller taco-tisdag, det är aldrig fel med lite mexikansk hetta i köket och med kycklingfärs kan du krydda på ordentligt. När färsen är vit inuti är den färdig att servera tacos till det hungriga sällskapet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka lökarna och hetta upp en panna. Stek färsen gyllenbrun i olja och smör. Tillsätt lök och fräs ca 2 min till. Lägg i chili och kryddorna, stek ca 30 sek och tillsätt tomater och vatten. Låt koka ca 2 min. Smaka av med salt och servera i varma tacoskal.
  2. Tomatsalsa: Kärna ur och tärna tomaterna fint. Finhacka löken och chilin. Blanda med limejuice, öl och hackad koriander. Smaka av med salt och socker:
  3. Avokadosallad: Skala och kärna ur avokadon och skär ner i mindre bitar. Tärna paprikan fint. Skala och skär filéer (klyftor utan skal och mellanväggar) av apelsinen. Skiva salladslöken tunt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt. 
  4. Picklad rödlök: Skala och skiva löken längs med fibrerna dvs som ”klyftor”. Blanda med övriga ingredienser och koka upp. Sätt kallt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria tortillabröd eller taco. Välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: Välj olja eller laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj olja eller mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklingfärs
  • olja och smör till stekning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk malet korianderfrö
  • 2 tsk finhackad röd chili
  • 2 tomater (skurna i mindra bitar)
  • 1 dl vatten
  • 12 mjuka vetetortillas eller hårda majsskal
  • salt
Avokadosallad
  • 2 avokado
  • 1 röd paprika
  • 2 apelsiner
  • 4 salladslökar
  • salt
Tomatsalsa
  • 3 tomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 lime
  • 1/2 jalapeñochili eller samma mängd röd chili
  • 1/2 dl ljus öl
  • 1 kruka färsk koriander
  • socker
  • salt
Picklad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3622 kJ / 866 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept