Ölmarinad

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Ölmarinad

Till sommarens grillkvällar rekommenderar vi en marinad baserad på ett ljust lageröl med en hint av citrus. Marinaden passar både till kyckling och fisk. Genom att byta ut det ljusa lagerölet mot en mörkare öl med rostad malt, som t.ex. Carnegie Porter, kan den med fördel även användas till rött kött.

Ölmarinad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk  finhackad röd chili
1 msk  riven färsk ingefära
1 dl  ljus öl (gärna lageröl)
1/2 dl  olja
1/2   vitlöksklyfta
1 krm  salt

Tillbehör

4   port kyckling eller fisk

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Carlsberg.

Gör så här

Näringsberäkningen är på hela marinaden.

Tips

Häll gärna lite öl över kolet innan du grillar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1834 KJ / 438 kCal
Fett43 g
Salt1.4 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Alkoholfri drink på veteöl
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Alkoholfri drink ”Basilikablomster ”
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glass + öl = SorBeer
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangodrink med vanilj
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade lökringar med ljus lageröl
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga