Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Ölmarinad

Till sommarens grillkvällar rekommenderar vi en marinad baserad på ett ljust lageröl med en hint av citrus. Marinaden passar både till kyckling och fisk. Genom att byta ut det ljusa lagerölet mot en mörkare öl med rostad malt, som t.ex. Carnegie Porter, kan den med fördel även användas till rött kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka chili och riv ingefära. Blanda samman med öl, olja, pressad vitlök och salt.
  2. Tillbehör: Lägg fisken eller kycklingen i en plastpåse och häll över ölmarinaden. Förslut påsen och förvara den kallt, gärna i kylskåp.
  3. Kycklingen marineras med fördel över natten medan fisken bara behöver några timmar.

Näringsberäkningen är på hela marinaden.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Carlsberg.

Tips

Häll gärna lite öl över kolet innan du grillar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl ljus öl (gärna lageröl)
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
Tillbehör
  • 4 port kyckling eller fisk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1834 kJ / 438 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer