Ölmarinad

1
0
Ölmarinad

Till sommarens grillkvällar rekommenderar vi en marinad baserad på ett ljust lageröl med en hint av citrus. Marinaden passar både till kyckling och fisk. Genom att byta ut det ljusa lagerölet mot en mörkare öl med rostad malt, som t.ex. Carnegie Porter, kan den med fördel även användas till rött kött.

Skriv ut
Ölmarinad

Ingredienser

4 portioner
1 tsk
finhackad röd chili
1 msk
riven färsk ingefära
1 dl
ljus öl (gärna lageröl)
1/2 dl
olja
1/2
vitlöksklyfta
1 krm
salt

Tillbehör

4
port kyckling eller fisk

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Carlsberg.

Gör så här

Näringsberäkningen är på hela marinaden.

Tips

Häll gärna lite öl över kolet innan du grillar.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1834 KJ / 438 kCal
Fett 43 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 9 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept