Ölmarinad
Till sommarens grillkvällar rekommenderar vi en marinad baserad på ett ljust lageröl med en hint av citrus. Marinaden passar både till kyckling och fisk. Genom att byta ut det ljusa lagerölet mot en mörkare öl med rostad malt, som t.ex. Carnegie Porter, kan den med fördel även användas till rött kött.
Ingredienser
4 portioner
1 tsk finhackad röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 dl ljus öl (gärna lageröl)
1/2 dl olja
1/2 vitlöksklyfta
1 krm salt
Tillbehör
4 port kyckling eller fisk
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Recept och bild i samarbete med Carlsberg.
Gör så här
Näringsberäkningen är på hela marinaden.
Tips
Häll gärna lite öl över kolet innan du grillar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1834 KJ / 438 kCal
Fett43 g
Salt1.4 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g
Kommentarer