UNDER 15 MIN | Enkel

Ölmarinad

Till sommarens grillkvällar rekommenderar vi en marinad baserad på ett ljust lageröl med en hint av citrus. Marinaden passar både till kyckling och fisk. Genom att byta ut det ljusa lagerölet mot en mörkare öl med rostad malt, som t.ex. Carnegie Porter, kan den med fördel även användas till rött kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka chili och riv ingefära. Blanda samman med öl, olja, pressad vitlök och salt.
  2. Tillbehör: Lägg fisken eller kycklingen i en plastpåse och häll över ölmarinaden. Förslut påsen och förvara den kallt, gärna i kylskåp.
  3. Kycklingen marineras med fördel över natten medan fisken bara behöver några timmar.

Näringsberäkningen är på hela marinaden.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Carlsberg.

Tips

Häll gärna lite öl över kolet innan du grillar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl ljus öl (gärna lageröl)
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
Tillbehör
  • 4 port kyckling eller fisk

Näringsvärde
Per portion

Energi 1834 kJ / 438 kCal