UNDER 45 MIN | Avancerad

Friterade lökringar med ljus lageröl

Lökringar är det perfekta tillbehöret när du ska bjuda på en riktigt maffig hamburgerkväll eller bara är sugen på ett smarrigt snacks! De här krispiga lökringarna får extra god smak av öl och en aning honung som blandas i frityrsmeten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva löken i breda ringar.
  2. Blanda rismjöl, majsstärkelse, salt och peppar i en skål och vispa ihop. Vispa i öl och honung tills blandningen är jämn.
  3. Värm olja till 180˚C (du kan prova med en liten bit bröd, om den blir gyllenbrun är oljan redo), doppa lökringarna i smeten.
  4. Lägg försiktigt lökringarna i oljan – max 5-6 stycken i kastrullen samtidigt. Låt dem friteras till dess att de är gyllene. När de ser klara ut, lyft dem ur oljan och lägg dem på kylning på galler. Se till att placera gallret på en okänslig yta utfall olja droppar från lökringarna. Upprepa tills alla lökringar har friterats.
  5. Krydda med havssalt och servera genast, exempelvis med din favoritdipp.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Carlsberg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor gul lök
  • 2 1/2 dl rismjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 1/2 dl alkoholfri ljus öl (gärna lageröl)
  • 1/2 tsk honung
  • olja (till fritering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 993 kJ / 237 kCal