Kycklingspett Satay

9
1
Kycklingspett Satay

Visst är det gott med asiatiska smaker! Att laga läcker kycklingsatay är enklare än du tror. Satay är smakrika kycklingspett marinerade i milda kryddor, en favorit för hela familjen och en klassiker som du hittar på varje thaimeny. Servera spetten med jordnötssås och ris.

Skriv ut
Kycklingspett Satay

Ingredienser

4 portioner
1
påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Satay)
2 msk
olja
2 msk
vatten
500 g
kycklingfilé (i tärningar)

Till servering

-
sataysås (jordnötssås)
4
port ris

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Charlott

2020-11-20

Såsen smakar förmycket röd curry och förlite jordnötter. Dubblade jordnötter, smaksatte med lite extra farinsocker, limesaft och sambaolek. Kommer inte göra detta recept igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2334 KJ / 558 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept