Kycklingspett Satay | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kycklingspett Satay

Visst är det gott med asiatiska smaker! Att laga läcker kycklingsatay är enklare än du tror. Satay är smakrika kycklingspett marinerade i milda kryddor, en favorit för hela familjen och en klassiker som du hittar på varje thaimeny. Servera spetten med jordnötssås och ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kryddmixen med olja och vatten.
  2. Skär kycklingfilé i tärningar och marinera kycklingen i satay kryddmix i 15 minuter.
  3. Trä upp kycklingbitarna på grillspett.
  4. Grilla eller stek spetten i några minuter.
  5. Servera med jordnötssås och ris.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Satay)
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 500 g kycklingfilé (i tärningar)
Till servering
  • sataysås (jordnötssås)
  • 4 port ris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2334 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept