Kycklingspett Satay
Visst är det gott med asiatiska smaker! Att laga läcker kycklingsatay är enklare än du tror. Satay är smakrika kycklingspett marinerade i milda kryddor, en favorit för hela familjen och en klassiker som du hittar på varje thaimeny. Servera spetten med jordnötssås och ris.
Ingredienser
4 portioner
1 påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Satay)
2 msk olja
2 msk vatten
500 g kycklingfilé (i tärningar)
Till servering
sataysås (jordnötssås)
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2334 KJ / 558 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Såsen smakar förmycket röd curry och förlite jordnötter. Dubblade jordnötter, smaksatte med lite extra farinsocker, limesaft och sambaolek. Kommer inte göra detta recept igen.
Charlott
2020-11-20