Kycklingsoppa Tom Kha Gai
Bjud på en härlig Tom Kha Gai soppa med de rätta asiatiska smakerna! Kryddblandningen ger soppan en härlig smak av ingefära, koriander och fisksås. Soppan är mycket lättlagad och förutom kryddan behöver du bara kyckling, grönsaker och kokosmjölk. Middagen blir klar på en kvart!
Ingredienser
4 portioner
1 påse kryddmix (à 30 g, gärna Asian Spices Tom Kha Soup)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
4 dl vatten
400 g strimlad kycklingfilé
2 tärnade tomater
5 skivade champinjoner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1578 KJ / 377 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gick på receptet på kryddpåsen där det är 250ml kokosmjölk istället för 400ml. Då det är första gången jag lagar och äter detta, så antar att skillnaden är att det blir mer sting i soppan än om man skulle haft mer kokosmjölk. I vilket fall blev det väldigt gott!
Linnea
2024-09-09Självklart flyter vissa saker medans andra sjunker. Har med densitet att göra grabbar 😜 Både jag och resten av familjen tycker soppan är jättegod. Underbara smaker. Och så enkel att göra om man har lite bråttom mitt i vardagsstöket.
Jessica
2022-12-20Håller med Tommy
Linus
2021-09-25