Kyckling med sötpotatishummus och savoykål
Hel kyckling som sakta får stekas i ugnen blir smakrik och saftig. Till kycklingen serveras ugnstekt savoykål kryddade med chiliflakes och strösslade med knaprig sötmandel. Servera kycklingen och kålen med en len och smakrik hummus av sötpotatis.
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatishummus
1 sötpotatis (à ca 400 g)
5 msk olivolja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 citron (1 citron motsvarar 2-3 msk juice)
3 msk tahini
1/2 - 1 dl vatten
Kyckling och kål
1 hel kyckling (à ca 1,3 kg)
1 msk olja
1 msk japansk soja
2 msk flytande honung
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 savoykålshuvud (à ca 800 g)
2 krm chiliflakes
50 g skalad sötmandel
Till servering
pitabröd eller libabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi4744 KJ / 1132 kCal
Fett70 g
Salt4.9 g
Kolhydrater45 g
Protein75 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Andra gången jag lagar den! Supergott. Denna gången skippar jag citron i hummusen, tyckte det smakar lite bättre utan.
Katarina
2023-11-11