Kyckling med sötpotatishummus och savoykål

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Kyckling med sötpotatishummus och savoykål

Hel kyckling som sakta får stekas i ugnen blir smakrik och saftig. Till kycklingen serveras ugnstekt savoykål kryddade med chiliflakes och strösslade med knaprig sötmandel. Servera kycklingen och kålen med en len och smakrik hummus av sötpotatis.

Kyckling med sötpotatishummus och savoykål

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatishummus

1   sötpotatis (à ca 400 g)
5 msk  olivolja
1   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   vitlöksklyfta
1   citron (1 citron motsvarar 2-3 msk juice)
3 msk  tahini
1/2 - 1 dl  vatten

Kyckling och kål

1   hel kyckling (à ca 1,3 kg)
1 msk  olja
1 msk  japansk soja
2 msk  flytande honung
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
7 1/2 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1   savoykålshuvud (à ca 800 g)
2 krm  chiliflakes
50 g  skalad sötmandel

Till servering

pitabröd eller libabröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Andra gången jag lagar den! Supergott. Denna gången skippar jag citron i hummusen, tyckte det smakar lite bättre utan.

Katarina

2023-11-11

Näringsvärde per portion

Energi4744 KJ / 1132 kCal
Fett70 g
Salt4.9 g
Kolhydrater45 g
Protein75 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Falafelrulle
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetshummus med libachips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sötpotatishummus med rostad mandel
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingsteak i libabröd
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga