Karréspett med tahinisås och grillad hjärtsallad
Gör premiär på grillen med dessa saftiga och möra karréspett och grillad hjärtsallad. Den karaktäristiska tahinisåsen som du serverar till, får sin smak från tahini, ingefära, kokosmjölk, lime och sriracha. Lägg upp det grillade på ett stort fat och strö över rostade sesamfrön. Voìla!
Ingredienser
4 portioner
Tahinisås
1 1/2 dl kokosmjölk
1 msk riven färsk ingefära
1 dl tahini
1/2 msk honung
saften av 1/2 lime
1/2 msk srirachasås
salt
Spett och grönsaker
ca 550 g karré av rapsgris
peppar
2 hjärtsalladshuvuden
250 g broccoli
Till servering
4 port ris (gärna basmatiris)
2 msk sesamfrön
saften av 1/2 lime
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Rosta gärna sesamfröna i torr stekpanna innan de strös över rätten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3326 KJ / 794 kCal
Fett42 g
Salt2.04 g
Kolhydrater60 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite skum smak på såsen, lite åt det beska hållet.
Catharina
2021-07-13Aha, jag såg nu att detta ändrades till att bara säga "1 lime" när jag valde dubbla antalet portioner i appen. Så verkar vara en bug.
Anna
2020-06-12Det står inte vad som ska göras med limen till såsen. Vore bra med en förklaring om det bara är juicen som ska pressas och blandas i eller om skalet ska rivas i också?
Anna
2020-06-12Hej Anna! Det är bara saften som ska användas i detta recept. I ingredienslistan står det saften av 1/2 lime till tahinisås som sedan vispas ihop med alla övriga ingredienser till sås (se steg 1). Till servering ska det också vara saften av 1/2 lime (se sista punkten). Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-12