Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

BBQ-kycklingspett med stekt hjärtsallad

Kycklingspett i en BBQ-glaze ger en rökig och söt smak passar utmärkt ihop hjärtsallad som här snittas och steks i olja. Fluffigt ris, mosad och kryddad avokado serveras till och gör rätten fulländad. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och mosa avokadorna med salt och peppar.
  3. Dela salladen på längden och stek den på snittsidan i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Lyft upp salladen och stek spetten i stekpannan och häll i den bipackade glazen och vattnet.
  5. Servera spetten i såsen med ris, sallad och avokado.

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-glazen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 2 avokador
  • salt
  • peppar
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 1 tsk olja
  • 1 förp kycklingspett med BBQ glaze (à 310 g)
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2810 kJ / 669 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept