Kycklingsoppa med sojabönor
En god soppa värmer kropp och själ, och den här underbara kycklingsoppan kommer garanterat göra både magen och smaklökarna belåtna. Den matiga soppan fylls upp av kyckling och risonipasta och smaksätts med väldoftande curry. Toppa med knapriga sojabönor och kläm över en limeklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1 msk curry
1/2 dl tomatpuré
13 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl risonipasta
2 dl vispgrädde
250 g frysta sojabönor
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2233 KJ / 535 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit här hemma, brukar dock köpa med kycklingfärs och byter även ut sojabönorna mot ärtor,majs och paprika blandning. Gnocchi är supergott i istället för risonin.
Erika
2021-11-04Denna gillade vi! Bytte ut bönorna mot färska champinjoner som vi stekte i smör innan vi la i dem.
Magnus
2016-09-07Denna gillade vi. Men hade inte i lime. Däremot tyckte sonen att de där gröna(bönorna) hade vi kunnat vara utan, även om det säkert var nyttigt. Men dagen efter i matlådan vart Risinin nästan för slemmig, gick att äta men nja.
Rebecka
2016-08-31