Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Say cheese - ostomelett med jalpeño

Say cheese! Krispiga sparrisar och matiga sojabönor inbäddade i en mjuk och skön omelett som fått en ordentlig smakknuff av hot jalapeño. Say cheese!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Omelett: Blanda ägg och mjölk i en skål, salta och peppra
  3. Fyllning: Bryt av den nedre delen av sparrisarna. Hetta upp en stekpanna med smöret, stek sparrisarna så att de blir mjuka och får en härlig yta, lägg åt sidan för att svalna.
  4. Ringla oljan i samma stekpanna och lägg i bladspenaten, häll på omelettsmeten när spenaten har vätskat ur sig och krympt till hälften.
  5. Strö på sojabönorna och låt omeletten stelna, skaka pannan lätt lite då och då.
  6. Lägg sparrisarna på ena halvan, ringla över hot jalapeño mjukost och vik ihop så att osten smälter.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 1
Omelett
  • 3 ägg
  • 3 msk mjölk
  • salt
  • peppar
Fyllning
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk olja
  • 25 g bladspenat
  • 1/2 dl sojabönor
  • 1 dl mjukost (gärna hot jalapeño)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2983 kJ / 712 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept