Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Cheesy chili potatoes

Perfekt som matigt snacks eller som en grym side-dish till din grillmiddag. När sältan från panchettan möter hettan från spicy guajillo uppstår begär. Bara en till, tack.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och skrubba potatisen om det behövs. Skär potatisen i halvor. Pensla lite olja på snittytan och lägg dem på en plåt med snittytan upp. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, så att de blir mjuka.
  3. Fyllning: Skär zucchini, svamp och panchetta i kuber.
  4. Stek fyllningen i en torr stekpanna på hög värme så att vätskan från grönsakerna försvinner.
  5. När potatisen är klar ställ den åt sidan ca 10 minuter och låt svalna.
  6. Gröp ur potatishalvorna men spar ca 1/2 cm närmast skalet så att de är stabila och inte går sönder.
  7. Lägg i fyllningen och toppa med spicy guajillo.
  8. Sätt ugnen på grillfunktion och gratinera potatishalvorna ca 5 minuter.
  9. Till garnering: Garnera med hackad persilja.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Tips

Gör ett gott stomp av den urgröpta potatisen och blanda med lite mjukost. Servera som extra tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 5 fasta potatisar
  • olja
  • 1 dl mjukost (gärna spicy guajillo)
Fyllning
  • 1/2 zucchini
  • 200 g blandad svamp
  • 100 g pancetta
Till garnering
  • ca 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 387 kJ / 93 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer