Kycklingsoppa med mjukost

Mättande kycklingsoppa, behöver vi säga något mer? Här med härlig curry och morötter i en värmande kycklingbuljong, tärnat kycklingkött, fräst morot och knapriga sockerärtor. Koka upp med mjukost som ger soppan en utsökt lenhet och garnera med koriander som kronan på verket.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2462745 KJ / 179 kCal
Fett7 g
Salt2.3 g
Kolhydrater3.6 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
23 stFörvånansvärt god soppa! Jag använde palsternacka istället för morot och skar kycklinglårfiléer i små munsbitar som jag la i innan jag hade i osten, och lät det koka 5 minuter, innan jag tillsatte osten. Kanongott!
Gitte
Jättegott, dubbla gärna mängden curry!
Ulf
Jättegod soppa. Jag hade bara lite mjukost kvar så jag rev parmesan fint och blandade med 1 dl youghurt och 1 msk och det tillsammans med lite koriander lyfte soppan Blev nästan bättre dag 2. Man kan gott komplettera med lite mer grönsaker som potatis/palsternacka Janne
Jan
Den godaste soppa jag gjort nånsin😍
Anita
Den är verkligen god för att vara så enkel att tillaga!
Ylva
Jättegod! Gjorde den vegetarisk genom att ta quornbitar istället för kyckling och grönsaksbuljong istället för kycklingbuljong. Tog också en extra morot.
Rebecca
God och enkel men la till extra kryddor
Ida
Adderade riven ingefära och 1 salladslök bara för att det fanns hemma och det satte pricken över i!
Emelie
Så god! Bytte ut sockerärtorna mot en extra morot, röd paprika och lite strimlad spetskål. Räckte bra med 200 g färskost också.
Tove
Riktigt god den lär man göra fler gånger fast utan koriander tack
Anette