Kycklingsoppa med avokado

57
0
Kycklingsoppa med avokado

Ägg är en råvara som används flitigt i kinesiska rätter. Den här mättande och värmande kycklingssoppan med sesam- och ingefärssmak är inget undantag! Ägget rörs ner mot slutet och gör soppan krämig och lite flockig, men det är exakt så det ska vara.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Kycklingsoppa med avokado

Ingredienser

6-8 buffe portioner
300 g kycklinglårfilé
30 g parmaskinka
100 g shiitakesvamp eller champinjoner
8 dl vatten
1 1/2 kycklingbuljongtärning
3 msk risvinäger
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk sesamolja
1 1/2 tsk strösocker
2 tsk finriven färsk ingefära
2 dl kokt jasminris
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 ägg
1 avokado (eller 2 dl fryst, tinad avokado för 6 portioner)
1 msk finskuren dill
salt
tunt skuren salladslök till garnering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: Uteslut äggen och servera i stället med t ex tofu. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 860 KJ / 208 kCal
Fett 11 g
Salt 2.36 g
Kolhydrater 11 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden