Kycklingsoppa med avokado

Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
0Klimatsmart
Kycklingsoppa med avokado

Ägg är en råvara som används flitigt i kinesiska rätter. Den här mättande och värmande kycklingssoppan med sesam- och ingefärssmak är inget undantag! Ägget rörs ner mot slutet och gör soppan krämig och lite flockig, men det är exakt så det ska vara.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Kycklingsoppa med avokado

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g kycklinglårfilé
30 g parmaskinka
100 g shiitakesvamp eller champinjoner
8 dl vatten
1 1/2 kycklingbuljongtärning
3 msk risvinäger
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk sesamolja
1 1/2 tsk strösocker
2 tsk finriven färsk ingefära
2 dl kokt jasminris
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 ägg
1 avokado (eller 2 dl fryst, tinad avokado för 6 portioner)
1 msk finskuren dill
salt
tunt skuren salladslök till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi860 KJ / 208 kCal
Fett11 g
Salt2.36 g
Kolhydrater11 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sukiyakilax
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatiska pastaknyten (variant på dumplings)
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga