Kycklingsoppa med avokado
Ägg är en råvara som används flitigt i kinesiska rätter. Den här mättande och värmande kycklingssoppan med sesam- och ingefärssmak är inget undantag! Ägget rörs ner mot slutet och gör soppan krämig och lite flockig, men det är exakt så det ska vara.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6-8 bufféportioner
300 g kycklinglårfilé
30 g parmaskinka
100 g shiitakesvamp eller champinjoner
8 dl vatten
1 1/2 kycklingbuljongtärning
3 msk risvinäger
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk sesamolja
1 1/2 tsk strösocker
2 tsk finriven färsk ingefära
2 dl kokt jasminris
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 ägg
1 avokado (eller 2 dl fryst, tinad avokado för 6 portioner)
1 msk finskuren dill
salt
tunt skuren salladslök till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi860 KJ / 208 kCal
Fett11 g
Salt2.36 g
Kolhydrater11 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer